RayDavis Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zakupilem w sklepie z polskiej lini dystrybucyjnek klawiature Microsoft Sidewidner X6. Jest to wersja UK czyli EngBrit 104 klawisze. Rozni sie ona kilkoma klawiszami, jak na zalaczonych zdjeciach: Pomimo tego aby przywołać np. @, ktora znajduje sie de facto pod inym klawisze musze w dalszym ciagu wciskac "shift + 2" i tak samo dla pozostalych przyciskow. Czy jest jakas mozliwosc, aby ten absurd ograniczyc? Chodzi mi o to zeby wyswietlalo sie dokladnie to co jest pod danym klawiszem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 (edytowane) Ustaw w windowsie klawiaturę UK. edit: ps - ale wtedy nie będziesz miał polskich znaków ;) edit2: ps2 - inne opcji chyba nie ma, chyba że jakieś magiczne mapowanie. Edytowane 3 Grudnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Ponieważ Polski(programisty) to standardowy układ, można by pomyśleć nad naklejkami na przyciski. Jest tego pełno na Allegro. Jeśli klawiatura jest podświetlana, to można by szukać klawiszy zastępczych lub naklejek świecących w ciemności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Można też z pamięci klepać. Kiedyś miałem klawe "azerty", po paru próbach wiedziałem gdzie co jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RayDavis Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Powiem szczerze ze jestem troche rozczarowany :/ sprzedajacy mnie o tym nie uprzedzil, nie chcial tez zwroci mi pieniedzy, czuje sie w pewiem sposb oszukany i bardzo denerwuje mnie ta zmieniona konfiguracja :/ To tylko kilka przyciskow, ale jednak... Faktycznie albo polskie znaki, ale znaczki zgodne z klawiszami, z tych dwoch wybieram polskie znaki... Jest jednak swiatelko nadzieji, gdyz zadzwonilem do Microsoftu, po przebrnieciu przez numery seryjne sprzetu i systemu (sic!) udalo mi sie porozmaiwac z technikiem, ktory stwierdzil ze sprzedawanie tej wersji jest polowicznie niezgodne z prawem oraz to, ze beda interwencje w mojej sprawie, a moje pretensje sa w pelni uzasadnione i niewykluczaja iz dostane wlasciwy sprzet! Teraz czekam tylko na telefon od pracownika Microsoftu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie sprawy. Sam niedawno kupiłem tę klawiaturę, ale wszystkie przyciski są na 'na swoim miejscu'. Plusem Twojej wersji UK jest za to (z tego co widzę) duży Enter (u mnie jest mniejszy niż Shift - generalnie za mały) i krótsza Spacja (u mnie jest ektremalnie długa i przeszkadza to w pisaniu, ale przecież nie do pisania ją kupiłem haha), więc pisze się na niej pewnie wygodniej niż na mojej. Gdybym miał wersję UK pewnie bym przebolał tych kilka literek. Lepiej pamiętać gdzie jest @ niż za każdym razem jak chce napisać ń,ć,ł to wychodzi mi spacja :-D Przemyśl sprawę :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RayDavis Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Night_Bird u mnie spacja liczy 14 cm i naprawde przeszkadza w pisaniu, dokladnie uzywaniu altu celem postawienia polskiej czcionki, u Ciebie jest jeszcze dluzsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Przed chwilą zmierzyłem - jest dokładnie 14 cm, więc bez różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RayDavis Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Nabylem wlasnie wersje US z Komputronika za 250zl, wersja BOX, pelna trzyletnia gwarancja producenta. Polecam to rozwiazanie, warto doplacic, zwlaszcza ze korzysta sie znacznie wygodniej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...