nunez Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam, Chciałbym kupić phenoma II 550 BE, mam problem z wyborem płyty głównej. Poszukuję płyty: - na DDR2 (ponieważ już posiadam DDR2 patriot) - bez wbudowanego GPU- po co płacić za coś, czego nie będę używał - wystarczy jeden slot na GPU - chciałbym podkręcić tego 550 -na spokojnie i bez szału rekordów nie chce bić zależy mi na stabilności - płytę, którą polecają forumowicze purepc ;) - cena ok 300zł Szukam, szukam i zawsze coś jest nie tak. Znajdzie się coś? czy moje wymagania są zbyt wygórowane? Obecnie posiadam: x2 5200 2,6ghz KN9s 4850 DDR2 2x1 Patriot 800Mhz Chieftec 400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 AsRock A770DE+, może rdzenie odblokujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Może zastanów się nad przejściem na AM3 skoro zmieniasz procka i mobo. Na początek mógłbyś kupić tylko jedną kość 2GB (wyjdzie na to samo co masz teraz) a potem dokupić drugą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunez Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 myślałem o tym, tylko to się wiąże z dodatkowymi kosztami, a nie chce wydawać narazie więcej niż sobie założyłem, za rok, półtora i tak będę znowu coś wymieniał. Ma ktoś jeszcze propozycje co do płyt? pisząc ok 300 miałem na myśli max 400zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 myślałem o tym, tylko to się wiąże z dodatkowymi kosztami, a nie chce wydawać narazie więcej niż sobie założyłem, za rok, półtora i tak będę znowu coś wymieniał. Ma ktoś jeszcze propozycje co do płyt? pisząc ok 300 miałem na myśli max 400zł ;) Jeżeli sprzedasz te graty, które masz teraz to pewnie nawet nie odczujesz większych kosztów. Zresztą dużo drożej nie wyjdzie, pamięci DDR3 nie są już takie drogie, płyty AM3 kosztuje niemal tyle samo co AM2+, różnica to ok 60zł, czyli tyle co nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Za mniej niż 300zł kupisz sensowną płytę am3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 AMD Phenom II X2 550 Gigabyte GA-MA770T-UD3P Goodram 2GB 1600MHz CL9 Koszta takiego zestawu to ok 760zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...