Skocz do zawartości
nunez

Phenom Ii 550 Be + Płyta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym kupić phenoma II 550 BE, mam problem z wyborem płyty głównej.

Poszukuję płyty:

- na DDR2 (ponieważ już posiadam DDR2 patriot)

- bez wbudowanego GPU- po co płacić za coś, czego nie będę używał

- wystarczy jeden slot na GPU

- chciałbym podkręcić tego 550 -na spokojnie i bez szału rekordów nie chce bić zależy mi na stabilności

- płytę, którą polecają forumowicze purepc ;)

- cena ok 300zł

Szukam, szukam i zawsze coś jest nie tak. Znajdzie się coś? czy moje wymagania są zbyt wygórowane?

Obecnie posiadam:

x2 5200 2,6ghz

KN9s

4850

DDR2 2x1 Patriot 800Mhz

Chieftec 400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślałem o tym, tylko to się wiąże z dodatkowymi kosztami, a nie chce wydawać narazie więcej niż sobie założyłem, za rok, półtora i tak będę znowu coś wymieniał.

Ma ktoś jeszcze propozycje co do płyt? pisząc ok 300 miałem na myśli max 400zł ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślałem o tym, tylko to się wiąże z dodatkowymi kosztami, a nie chce wydawać narazie więcej niż sobie założyłem, za rok, półtora i tak będę znowu coś wymieniał.

Ma ktoś jeszcze propozycje co do płyt? pisząc ok 300 miałem na myśli max 400zł ;)

Jeżeli sprzedasz te graty, które masz teraz to pewnie nawet nie odczujesz większych kosztów. Zresztą dużo drożej nie wyjdzie, pamięci DDR3 nie są już takie drogie, płyty AM3 kosztuje niemal tyle samo co AM2+, różnica to ok 60zł, czyli tyle co nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi