Skocz do zawartości
tomon

Komp Do 2000

Rekomendowane odpowiedzi

witam

dawno nie siedziałem w temacie komputerów i nie wiem co jest teraz warte polecenia

prosiłbym o sprawdzenie takiego zestawu

komp za ok 1400 zł dla dzieci w wieku szkoły podstawowej i gimnazjum - nie chce sie pchac w jakies super extra wypasione karty grafiki bo wiem ze nie beda wykorzystywane

Generalnie komputer do filmów, muzyka, jakas gra od czasu do czasu i nie mam tutaj na mysli nowości

Do tego monitor 22'' do 600 zł

Suma za wszystko to 2000zł

Troche poczytalem w sieci i skompletowałem takie cos :

Procesor AMD Athlon II X2 240 BOX 2,8Ghz 194 zł

Płyta Gigabyte GA-MA770T-UD3P - 247 zł

DDR3 2GB PC310666 1333MHz OCZ value CL9 180zł

Karta Sapphire HD4670 512MB DDR3/128bit 228 zł

Seagate Barracuda 7200.12 500GB 16MB 189 zł

Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm BOX 181 zł

LCD 22" Samsung SyncMaster 2243SN 629 zł

zastanawiam sie jeszcze nad tym monitorem LCD 22" BenQ G2220HD 524 zł

do tego jaka obudowa, nagrywarka DVD , myszka , klawiatura czy li zostawiam ok 200- 300 zł zapasu

czy z takiej ilości złotówek da sie stworzyć cos lepszego

1. procesor podobno można jeszcze troche podkrecic takze to by sie zrobiło na ile boxowe chłodzenie da rade

a moze zjechac troche z grafiki i brac 4 rdzenie 2,6GHz ?? - gry naprawde teraz nie sa priorytetem

2. mam pytanie co do grafiki czy dało by sie cos lepszego w tych pieniądzach dostać

3. czy zasilacz bedzie ok, chce jakis firmowy , sam mam tagana i jestem zadowolony

aha wiem ze na allegro znajde niższe ceny niz w sklepie z linków ale wolałbym kupić to wasnie tam

za wszystkie sugestie i podpowiedzi dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały zestaw wydaje się ok, ja bym wziął jednak tańszą płytę główną. Procek wystarczy 2 rdzeniowy. Za podkręcanie raczej sie nie zabieraj bo możesz szkody narobic. Mam do sprzedania za miesiąc dobry komputer z monitorem, jak chcesz jakieś info to pisz pw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedzi

@andrew777 ten gf 9600gso nie wydaje mi sie byc lepszy od tek karty która wybrałem a w cenie są podone

@smoldom wybrałem tą płyte ze wzgledu włansie na podkrecenie troche tego procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi