Skocz do zawartości
omi

Agp - Fullhd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moja obecna konfiguracja to:

AMD Athlon XP 2400+

ASUS A7N8X-X

GeForce fx 5200 128/128

768 DDR

350W

Komputera używam do pracy i oglądania filmów, o graniu tu nie ma mowy. Cała jednostka podpieta jest do monitora 22" i dziala w pelnej rozdzielczosci HD (1920x1080). Ogólnie to nie podoba mi się jakość filmów, przy takiej rozdzielczości wypadałoby oglądanie co najmniej 720p ale one troche sie zacinają. Prosze o pomoc w wyborze karty na AGP która da rade z obsługa HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz kasy?? Bo karty na AGP są drogie i mało wydajne. Lepiej zmienić proca płytę ram zasilacz z tego ci widzę też, integra na AMD starczy... W przyszłości będzie się dało to bez problemu zmodernizować.

Sempron, może ci się go uda odblokować na 2 rdzenie

ASROCK M3A785GMH/128M

CPU+Mobo 350zł

Do tego ram ~200zł i zasilacz jakieś ~150

Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko do filmów tak jak wspomniałem wcześniej. Jeszcze takie pytanko, czy na tym amd 2GHz da rade 1080p obejrzeć? i jak dobrą karte musze włożyć, bo chyba na wspomaganie od cpu to nie ma co liczyć.

Te karty graficzne wspomagają odtwarzanie filmów HD przejmując pewne operacje na siebie odciążając CPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi