omi Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam, moja obecna konfiguracja to: AMD Athlon XP 2400+ ASUS A7N8X-X GeForce fx 5200 128/128 768 DDR 350W Komputera używam do pracy i oglądania filmów, o graniu tu nie ma mowy. Cała jednostka podpieta jest do monitora 22" i dziala w pelnej rozdzielczosci HD (1920x1080). Ogólnie to nie podoba mi się jakość filmów, przy takiej rozdzielczości wypadałoby oglądanie co najmniej 720p ale one troche sie zacinają. Prosze o pomoc w wyborze karty na AGP która da rade z obsługa HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Ile masz kasy?? Bo karty na AGP są drogie i mało wydajne. Lepiej zmienić proca płytę ram zasilacz z tego ci widzę też, integra na AMD starczy... W przyszłości będzie się dało to bez problemu zmodernizować. Sempron, może ci się go uda odblokować na 2 rdzenie ASROCK M3A785GMH/128M CPU+Mobo 350zł Do tego ram ~200zł i zasilacz jakieś ~150 Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omi Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Grafa tak do 300-320 zł. Jak już wspomniałem o grach nie ma mowy, wymagam od sprzętu tylko aby mi płynnie chodziły filmy HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Podaj firmę i model zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omi Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Deer DR-B350ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirdan Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Jeśli tylko go filmów HD to 3450 styka. Może tez byc 2400pro/xt. Jak chcesz troszke pograć to 2600pro może zasilacz da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omi Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Tylko do filmów tak jak wspomniałem wcześniej. Jeszcze takie pytanko, czy na tym amd 2GHz da rade 1080p obejrzeć? i jak dobrą karte musze włożyć, bo chyba na wspomaganie od cpu to nie ma co liczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirdan Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Nosz przecież napisałem. ja mam taki sam prawie konfig. Zmieniłem na 3450 i filmy hd chodza bez problemu, karta nawet nie głośna od asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Tylko do filmów tak jak wspomniałem wcześniej. Jeszcze takie pytanko, czy na tym amd 2GHz da rade 1080p obejrzeć? i jak dobrą karte musze włożyć, bo chyba na wspomaganie od cpu to nie ma co liczyć.Te karty graficzne wspomagają odtwarzanie filmów HD przejmując pewne operacje na siebie odciążając CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...