borozu Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam. Mam starą karciochę WiFi na PCI Realtek 8180L. Zamontowałem w komputerze, zainstalowałem sterowniki ze stronki producenta - wszystko ok. Problem pojawia się gdy próbuję połączyć się z moim routerem TP-Link WR340G. Mam ustawione zabezpieczenia WPA2. Wpisuję klucz sieciowy ale mnie nie łączy. Ustawiałem wszelkie mozliwe zabezpieczenia ( WPA, WEP ) i to samo. Łączy tylko wtedy, gdy zlikwiduję zabezpieczenie połączenia. No tego zamiaru robić nie mam. Co może być przyczyną? Sieciówkę sprawdzałem na 2 kompach - taki sam efekt. Oba miały Win XP SP3. Sterownik karty to 1.73. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 zmień sterownik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 1. I upewnij się, które z zabezpieczeń wspiera karta, skoro jest stara. 2. Druga sprawa to ewentualny brak zgodności karty z routerem. 3. Sprawdź ustawienia routera - może zabezpieczenie po MAC włączone itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Sprawdź jeszcze czy nie przypisujesz np 152 bitowego klucza podczas gdy karta wspiera np tylko 64 bit Edytowane 10 Grudnia 2009 przez borsuk_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 A więc dowiedziałem się, że karta obsługuje zabezpieczone sieci, tylko u mnie coś nie hola. Router jej nie lubi? Bo ładnie go wykrywa, siła sygnału jest dobra itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...