Marucins Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam Stoję przed dylematem wyboru (zmiany) klienta pocztowego. Aktualnie korzystam z TheBat - świetny ale chce mieć większą możliwość integracji iPhone / iTunes (kontakty, kalendarz) z komputerowymi kontaktami klienta pocztowego, kalendarz itd. TheBat jak też goły Thunderbird nie nadają sie do tego. Dopiero jak skorzystam z wtyczek Thunderbird zyskuje na funkcjonalności a TheBat leży i kwiczy. Windows Live Mail czy Thunderbird? Czego szukam. Przede wszystkim bezpieczeństwo i funkcjonalności Wizualnie oba programy są niemal identyczne. Jak wygląda sprawa funkcjonalności kolejnej generacji programu pocztowego od M$? Warto w niego zapuścić się czy wskoczyć od razu do Thunderbirda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Mam iphone korzystam z thunderbirda + gmail i wszystko pięknie się synchronizuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Powiedz mi jak w takim wypadku w TB 3.0 synchronizujesz kalendarz z iPhone'm oraz jakiego używasz? Następca Windows Live Mail. Pamiętając jaki to był syfiasty klient za czasów Outlooka. Szkoda że tak mało osób miało z nim styczność. Gdyż rozwój jaki dokonał się jest ogromny i zmiany jakie wniesiono do tego klienta sa znaczne, także z bezpieczeństwem na którym mi bardzo zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zarówno thunderbird jak i iphone bardzo fajnie sie synchronizują z gmailem . Do th 3 jest wtyczka nieoficjalna do synchronizacji nazywa się :gdata-provider-comm-central-1.0pre.pl.Pytasz jakiego mam IP ? 3G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marucins Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 **inny** napisz coś więcej o tej wtyczce. gdata-provider-comm-central-1.0pre.pl Testowałem Windows Live Mail i okazało się iż najnowsza wersja nie korzysta z kontaktów Windows ale ma oddzielna bazę (import-export) czyli dalej jestem w punkcie wyjścia. Śmieszne jest to iż Windows Contacts (książka adresowa Windows) nie działa razem z ich klientem pocztowym! Jeśli dobrze synchronizuje kontakty, ostatnio jak testowałem (nie pamiętam nazwy co takiego) to okazało się że gubi daty urodzin. Może w tym przypadku będzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...