Skocz do zawartości
Acris

Softbaza.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zapraszam wszystkich do odwiedzin serwisu SoftBaza.

Serwis wystartował pod koniec listopada 2009r. Można śmiało powiedzieć iż świętuje dzisiaj 2 tydzień swojego istnienia.

Pracę nad serwisem trwały bardzo długo i sięgają słonecznych dni wakacji. Obecnie upubliczniona została wersja Beta serwisu.

Już dziś oferujemy naszym użytkownikom codzienne nowości ze świata IT, telekomunikacji, nowych technologii oraz nowości technicznych. Naszą bazę programów, która obecnie wynosi 780 staramy się codziennie sukcesywnie powiększać i budować nowy serwis z oprogramowaniem w Polsce.

Zachęcam do odwiedzin już dziś, sprawdźcie co oferujemy teraz.. bowiem jeszcze w tym roku zupełnie nowa, w pełni funkcjonalna i pełna nowości SoftBaza.

www.SoftBaza.pl

Oczywiście proszę wszystkich o opinie na temat serwisu, oraz o ew. informacje o błędach. Większość znanych nam niedociągnięć została już poprawiona i zostanie zaprezentowana wraz z wydaniem wersji finalnej serwisu.

Dodatkowo pragnę poinformować, iż w styczniu startujemy z pierwszymi konkursami dla naszych użytkowników gdzie do wygrania będą m.in licencje na znane i mniej znane programy komercyjne! Wszystko tylko dla naszych stałych, zarezerwowanych użytkowników.

Pozdrawiam,

Adrian "Acris"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie wygląda, przejrzyście i estetycznie. Tak trzymać ;)

Kilka uwag/propozycji;

1. Fajnie by było gdyby wyszukiwarka radziła sobie z literówkami. Np. wpiszę "total comander' zamiast "total commander' i nie znajdzie nic.

Jeżeli używacie php to można skorzystać z tego N-Gramy

Jako bazę słów najlepiej użyć po prostu słowa z waszego katalogu. Implementowałem takie coś w jednym serwisie i działa bardzo fajnie, skutecznie i nie obciąża zbytnio CPU.

2."Komentarze do plików są obecnie niedostępne. Komentowanie zostanie uruchomione 1 listopada 2009r. "

Albo uruchomcie komentarze albo chociaż poprawcie datę ;) (Tak wiem, czepiam się)

3. "Programy w tej podkategorii", fajne, ale przydałoby się także coś w rodzaju "Użytkownicy, którzy pobrali ten program pobierali także:", tylko z krótszą nazwą :>

Oczywiście za jakiś czas, jak zgromadzicie dużo statystyk żeby miało to jakiś sens.

4. Wyszukiwarka 'zaawansowana', żebym mógł wyszukać tylko programy z określoną licencją, określonym os'em itp.

5. Takie same opcje j/w w katalogu.

6. Super bajer by był, gdyby było coś takiego jak 'powiadom o nowszej wersji'

Użytkownik podawałby maila i dostawałby powiadomienia jeśli pojawiałaby się nowsza wersja tego programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwłaszcza, że to tylko kilkanaście px ;P

Co do wyglądu, jak dla mnie, te kolory są jakieś takie niemrawe. Lubię schludne, nieprzeładowane strony, ale można by nad kolorystyką jeszcze popracować. Osobiście bardzo podoba mi się np. http://osnews.pl/ Prosty, schludny i bardzo ładny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie strona prezentuje się dobrze. Layout jest przyjemny dla oka, nie jest przepakowany. I dobrze, że serwis jest choć trochę rozwinięty - nie to, co większość tu prezentowanych.

Z zastrzeżeń miałbym tylko to, aby dodać opcję powiadamiania o nowej wersji, co zostało już wcześniej wspomniane. Poza tym jest dobrze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta opcja jest zapowiedziana na stronie w dziale "Opcje" jest tez dostępna juz dla zarejestrowanych uzytkownikow.. no prawie jest :P zgubiłem gdzies strukture bazy danych i musze ja znalesc ;) ale pojawi się na pewno i w bardzo fajnej formie.

Prosze o jeszcze, bo wasze opinie i uwagi "brakuje.." to dla mnie OGROMNA pomoc. Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi