Skocz do zawartości
GiKeR

POmysl :D

Rekomendowane odpowiedzi

Przygladajac sie plycie EPOX 8RDA+ doszedlem do wniosku ze moze dalo by sie:

- kupic taki wyswietlacz jaki ma ten EPOX

- klejem elektroprzewodzacym przykleic wyprowadzenie z tegoz wyswietlacza od spodu plyty do pinów oryginalnego wyswietlacza

- i umiescic ten dodatkowy wyswietlacz na przodzie obudowy.

Jezeli juz ktos to robil/probowal to niech napisze co i jaq - wogole niech ktos napisze czy jest to wykonalne :D

PS to moj setny post :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że jest to możliwe, ponieważ jest to zwykły wyświetlacz alfanumeryczny LED. Ale ja osobiście bałbym się majstrować przy płycie głównej, no chyba że jeżeli masz nadmiar $$$ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

`Dlatego tesh napisalem ze klejem zeby nie stracic gwarancji jakbycos poszlo nie tak :D

Mysle ze warto by bylo zarysykowac tylko musze ta plyte dostac do reki i zobczyc jak te pinu sa ulozone od spodu plyty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

`Dlatego tesh napisalem ze klejem zeby nie stracic gwarancji jakbycos poszlo nie tak :D

Mysle ze warto by bylo zarysykowac tylko musze ta plyte dostac do reki i zobczyc jak te pinu sa ulozone od spodu plyty :D

Laczac oba rownolegle - jeden i drugi bedzie gownianie swiecil - bo to wyswietlacz LED :)

Mam lepszy pomysl. Podmienic na niebieski :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh az mi sie gwara skonczy jak ja dopiero bede ja kupowal pod koniec maja :D a teraz sa 2 lata gwary :D tzn ze nic nie zrobie bo do dwich lat jush ja sprzedam :D

Olej taki kijowy motyw z alfanumerykiem i zrob LCD :)

Lepsze wyjscie - fakt, ze nie znasz stanu kompa od wlaczenia, ale pod Winda czy [brzydkie określenie na linuksa]e wiesz juz @ll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to sa spore koszty znoof i troszke pracy

ale chyba i taq bede mial LCD jaq starczy kaski :D

Dzisiaj obudowe kupilem jush pod nowego kompa i pojdzie pod dremelka :D potem przyjdzie zasialka i tesh ja odrazu zmoduje taq wiec jaq jush bedzie plyta to tylko ja wsadze i po klopocie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to sa spore koszty znoof i troszke pracy

ale chyba i taq bede mial LCD jaq starczy kaski :D

Dzisiaj obudowe kupilem jush pod nowego kompa i pojdzie pod dremelka :D potem przyjdzie zasialka i tesh ja odrazu zmoduje taq wiec jaq jush bedzie plyta to tylko ja wsadze i po klopocie :D

Jakie znowu spore koszty

Moj 4x20 z podswietleniem kupilem od LZiggy za 50zl razem z kablem. Na allegro jest duzo takich LCDkow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w morde 8x20 :D :D :D :D - potega :D

Tylko z dwie zatoki 5,25 cala by zajal :D

Czara jak mozesz to dowiedz sie o nim troszke wiecej tzn na jakim sterowniki i jak w nim jest z podswietlaniem bo calkiem mozliwe ze jest bez podswietlania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj w sklepie w Zielonej Gorze widzialem 8x20 za jedyne 49 zl.

Tylko nie wiem czy odrazy ze sterowaniem itd.

Ale i tak cena wydaje sie atrakcyjna.

nie no nie wierze że takie wogóle istnieją :!: a jak nawet to ich rozmiar miałby ogromne rozmiary przyjmując wysokość znaku na ok 4mm. Cena wzrasta proporcjonalnie do wielkosci czyli niemożliwośćią jest to żeby kosztawał aż tak mało... 4x40 nie kupi się taniej jak 140/150PLN :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzis w tym sklepie ...

Wyswietlacz jest podswietlany ale niestety jest na jakims dziwnnym kontrolerze :(

I niestety nie bedzie z nim tak latwo jak z kontrolerem HD44780.

Chyba ze kros jest dobrym programista.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze by tak cena/wielkosc/rozdzielczosc tzn ilosc znakow na linie i ile lini :D

I ewentualnie dokladnie jaki to jest kontroler - moze sie okazac ze kompatybilny z tym HD :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzis w tym sklepie ...

Wyswietlacz jest podswietlany ale niestety jest na jakims dziwnnym kontrolerze :(

I niestety nie bedzie z nim tak latwo jak z kontrolerem HD44780.

Chyba ze kros jest dobrym programista.

Podaj nazwe tego kontrolera. Bo jest cos takiego ze 2 czy 3 kontrolery to to samo co HD44780 tylko innego producenta i ten juz zmienil nazwe. A jest to dokladnie to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamietam kontrolera ale wiem ze nazwa tego wyswietlacza to LM234.

Szukalem w googlach ale nic specjalnego nie znalazlem a na razie nie znam zadnych specjalistycznych wyszukiwarek elektronicznych.

A chyba musze jakas znac w zwiazku z kierunkiem studiow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi