drapi131 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Koledzy mam od 2 dni straszny problem mam kompa : core 2 duo e8400 radeon 4870 4 gb ram wd 640 gb ocz 600 W windows vista 64bit mój problem polega na tym że komputer od 2 dni zachowuje się dziwnie tzn procesor w idlu sam się obciąża 100% i trwa to jakieś od 15 do 40 sekund i w tym czasie nic się nie da zrobić nawet chodzić po necie, nie mam pojęcia co go tak obciąża pomóżcie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 sprawdzałeś czy to nie jakiś wirus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Sprawdzałem nodem żadnego wirusa niema!! Mam już 4 komputer ale takiego przypadku nie miałem żeby sam się procek obciążał !!! czy może jest jakiś program do sprawdzenia co obciąża tego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 wklej SMARTa dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drapi131 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Czy można troszeczkę jaśniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 (edytowane) Czy można troszeczkę jaśniej? sprawdź czy to dysk nie jest padnięty SMART-a sprawdzisz np w everescie, victori mam też drugą teorię raczej mało prawdopodobna ale ktoś może próbować włamać się na komputer/ściągać coś przez sieć choć to bardzo wątpliwe tu kolega opisał co i jak http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy...em-t314242.html Edytowane 15 Grudnia 2009 przez maro0912 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaz222 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Sprawdzałem nodem żadnego wirusa niema!! Mam już 4 komputer ale takiego przypadku nie miałem żeby sam się procek obciążał !!! czy może jest jakiś program do sprawdzenia co obciąża tego procka? Nod nie musi wszystkiego wykryc, wez na jakies forum gdzie ludzie znają się na analizie logów z programu OTL i wtedy bedzie miał pewnosc ze nie masz wirusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) Obstawiam na procesy z ATI związane, nie pamiętam jaki...ale w menadżerze nic nie pokazywalo, a mimo to cos ATIowskiego kilowalo kompa...u mnie bylo to jeden rdzen....reinstal sterow pomógł... Ati2evxx.exe to byl ten syfny proces ktory coś bruździł Edytowane 16 Grudnia 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ctrl+Shift+Esc i masz Menadżer procesów. Na zakładce procesy zobacz, co obciąża procesor. Do głowy przychodzi mi NOD lub jakieś inne ustrojstwo zupełnie zbędne do prawidłowej pracy komputera. Zainstaluj programy: MalwareBytes AntiMalware, DrWeb CureIt oraz Spybot S&D. Zaktualizuj każdemu bazy i przeskanuj kompa. Usuń/napraw wszystko, co znajdą. I zmień tytuł wątku na zgodny z regulaminem!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...