Skocz do zawartości
drapi131

Koszmarny Problem !

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy mam od 2 dni straszny problem mam kompa :

core 2 duo e8400

radeon 4870

4 gb ram

wd 640 gb

ocz 600 W

windows vista 64bit

mój problem polega na tym że komputer od 2 dni zachowuje się dziwnie tzn procesor w idlu sam się obciąża 100% i trwa to jakieś od 15 do 40 sekund i w tym czasie nic się nie da zrobić nawet chodzić po necie, nie mam pojęcia co go tak obciąża pomóżcie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy można troszeczkę jaśniej?

sprawdź czy to dysk nie jest padnięty

SMART-a sprawdzisz np w everescie, victori

mam też drugą teorię raczej mało prawdopodobna ale ktoś może próbować włamać się na komputer/ściągać coś przez sieć choć to bardzo wątpliwe

tu kolega opisał co i jak http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy...em-t314242.html

Edytowane przez maro0912

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem nodem żadnego wirusa niema!!

Mam już 4 komputer ale takiego przypadku nie miałem żeby sam się procek obciążał !!! czy może jest jakiś program do sprawdzenia co obciąża tego procka?

Nod nie musi wszystkiego wykryc, wez na jakies forum gdzie ludzie znają się na analizie logów z programu OTL i wtedy bedzie miał pewnosc ze nie masz wirusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam na procesy z ATI związane, nie pamiętam jaki...ale w menadżerze nic nie pokazywalo, a mimo to cos ATIowskiego kilowalo kompa...u mnie bylo to jeden rdzen....reinstal sterow pomógł...

Ati2evxx.exe to byl ten syfny proces ktory coś bruździł

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ctrl+Shift+Esc i masz Menadżer procesów. Na zakładce procesy zobacz, co obciąża procesor.

Do głowy przychodzi mi NOD lub jakieś inne ustrojstwo zupełnie zbędne do prawidłowej pracy komputera.

Zainstaluj programy: MalwareBytes AntiMalware, DrWeb CureIt oraz Spybot S&D. Zaktualizuj każdemu bazy i przeskanuj kompa. Usuń/napraw wszystko, co znajdą.

I zmień tytuł wątku na zgodny z regulaminem!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi