kemstachy Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Witam Dostałem z uczelni Windows 7. Po zainstalowaniu wszystko ładnie śmiga nic się nie tnie. Lecz filmy mkv, które oglądam na telewizorze (kabel hdmi z komputera do plazmy) odtwarzane z PC tną się, kmplayer zawiesza się i co jakiś czas resetuje komputer z jakimś tam błędem. Te same filmy oglądane na monitorze (nie na telewizorze) nie sprawiają żadnych kłopotów. Zresztą jest tak samo jak oglądam je za pomocą Media Player Classic - o dziwo filmy odtwarzane przez MPC na telewizorze nie tną choć widać, że czasem ciężko mu idzie. Mam wrażenie, że ma to coś wspólnego z napisami lecz... nie rezygnować z kmplayera więc myślę, że już sprzęt leciwy z Windowsem 7 nie wyrabia. Konfiguracja poniżej - czy zmiana jakiegoś komponentu poniżej pomoże a jeśli tak to którego: karta graficzna: ati radeon hd 3400 seria procesor: dual core amd athlon 64 x2 2200mhz zasilacz - corsair 400w Wolałbym kupić nową rzecz i ją wyciszyć niż podkręcać elementy - cisza priorytetem. Edytowane 19 Grudnia 2009 przez kemstachy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Nie wiem czy w ogóle tu wymieniać , bo to może nie być problem sprzętu . Na początek - jaka to wersja W7 - 32-bit czy 64-bit . oraz ile masz ramu w kompie . Bo podejrzewam że to o niego może się rozchodzić - jest go za mało w stosunku do wymagań OS i zadań . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirdan Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Komp sie nadaje, polecam uzyc MPC - HC plus wewnętrzny dekoder DXVA. Ważne - w opcjach załącz autoload subtitles i użyj Renderera EVR Custom presenter. Jak odtwarzasz animowane napisy (np karaoke) zaznacz Disable animation. Aha.. nic nie tzreba wymieniac.. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez sirdan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemstachy Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 dzieki za odpowiedzi, windows wersja 32-bitowa a ramu mam 2 GB 667 patrioty - faktycznie jest tak, ze filmy odtwarzane z napisamy sie tna a te bez napisow ida gladko wiec to problem nie sprzetowy, co mnie cieszy bo mocno moj komputer zostal wycioszony i teraz to zmieniac, nie mam motywacji do tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...