przemek1769 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 WITAM zamierzam kupić zasilacz 350w na allegro nie wiem jakiej firmy kupić zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jaki masz sprzęt? Jak tanio ma być to Delta/Fortron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jaki masz sprzęt? Jak tanio ma być to Delta/Fortron. PŁYTA GŁ. ASROCK K7VT4A PRO KT400A DDR 1GB PC400 FSB karta graf. VGA 128mb gf 6800GS procesor AMD semprom 220+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smal88 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Wystarczy jakiś dobry 350-500w, może jakiś fortron to będzie oszczędnie. A jeśli chcesz coś na przyszłość to kupuj coś z Corsair'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) http://www.allegro.pl/item859140953_zasila...ps_300pb_2.html taki wystarczy. edit: lepszy ten: http://www.allegro.pl/item857037616_delta_...ss_wroclaw.html ma wtyczki sata. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 a ten Odwiedź moją stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 a ten Odwiedź moją stronę W porównaniu do drugiego z mojego postu jest nieopłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 A ile chcesz wydać na ten zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 A ile chcesz wydać na ten zasilacz?do 60 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 lepszy ten: http://www.allegro.pl/item857037616_delta_...ss_wroclaw.html ma wtyczki sata. Ten jest spoko, z tym że ma tylko jedno złącze MOLEX, a reszta to SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ten jest spoko, z tym że ma tylko jedno złącze MOLEX, a reszta to SATA. czyli ten będzie lepszy Odwiedź moją stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 czyli ten będzie lepszy Odwiedź moją stronę Ale ten znowu ma same MOLEX`y, a żadnych SATA... więc też nie jest to specjalnie najlepsze rozwiązanie wg. mnie. Ja bym polował na trochę tego i trochę tego... zawsze się przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Ale ten znowu ma same MOLEX`y, a żadnych SATA... więc też nie jest to specjalnie najlepsze rozwiązanie wg. mnie. Ja bym polował na trochę tego i trochę tego... zawsze się przyda. czyli modecom feel 3 Odwiedź moją stronę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 czyli modecom feel 3 Odwiedź moją stronę ?? Hmm odnośnie FEEL`i poczekajmy na opinie nieco większych specjalistów... była już gdzieś mowa o tym tylko nie pamiętam jak to było... bo FEEL`e bodajże I i II są beznadziejne a III są spoko... ale ręki nie daję sobie uciąć czy to było tak. Tak ode mnie zasilacz prezentuje się dobrze, tylko kwestia tego FEEL III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Fortron/Delta będzie lepszy. Poza tym 30 dni gwarancji to trochę mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Fortron/Delta będzie lepszy. Poza tym 30 dni gwarancji to trochę mało. a dokładnie jaki model delty będzie dobry ?? a dokładnie jaki model delty będzie dobry ?? zamówiłem kartę graficzno gf 6800 AGP czy tą kartę trzeba podłączyć pod zasilacz Czyli zasilacz z końcówką -Złącze PCI-E 6 pin to jest ta karta : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Wydaje mi się że nie, złącza 6pinowe są bodajże tylko do tych nowych kart graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 http://allegro.pl/item852672160_delta_400w...ss_wroclaw.html Wszystkie Delty to leżaki magazynowe z krótką gwarancją, ale w tej cenie nic lepszego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna24 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Wydaje mi się że nie, złącza 6pinowe są bodajże tylko do tych nowych kart graficznych.jak wół widać z fotki, że trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 jak wół widać z fotki, że trzeba. Jeśli chodzi o kosteczkę z prawej u góry to rzeczywiście mój błąd, nie wiem co to do końca jest, dlatego też nie pisałem że NA PEWNO nie trzeba tylko moja wypowiedź była w stylu 'chyba' = nie jestem pewien. A jeśli to nie ta kosteczka to nie wiem gdzie tam inne wejście jest. ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jeśli chodzi o kosteczkę z prawej u góry to rzeczywiście mój błąd, nie wiem co to do końca jest, dlatego też nie pisałem że NA PEWNO nie trzeba tylko moja wypowiedź była w stylu 'chyba' = nie jestem pewien. A jeśli to nie ta kosteczka to nie wiem gdzie tam inne wejście jest. ;p czyli jest w tej karcie graficznej AGP wejście do zasilania -Złącze PCI-E 6 pin ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 http://allegro.pl/item852672160_delta_400w...ss_wroclaw.html Wszystkie Delty to leżaki magazynowe z krótką gwarancją, ale w tej cenie nic lepszego nie ma. ten zasilacz ma Złącze PCI-E 6 pin ale ma tylko 1 złącze molex a mi trzeba 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 ten zasilacz ma Złącze PCI-E 6 pin ale ma tylko 1 złącze molex a mi trzeba 2 Napisz maila do gościa co sprzedaje ile jest złącz MOLEX na jednym przewodzie, bo wydaje mi się że powinny być 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek1769 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Ale chyba karty graficzne pod AGP mają -złącze molex , a karty graficzne PCI-E -Złącze PCI-E 6 pin czysz nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Na fotce masz 6 pin, a nie molex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 http://allegro.pl/item852672160_delta_400w...ss_wroclaw.html Wszystkie Delty to leżaki magazynowe z krótką gwarancją, ale w tej cenie nic lepszego nie ma. Nie ma to jak dobre uogólnienie. http://www.allegro.pl/item857095509_zasila..._fv_zabrze.html http://www.allegro.pl/item847547049_zasila...wat_4xsata.html Nie będę się wypowiadał co do ich pochodzenia/historii. Gwarancję mają niektóre dłuższą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuca Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 ale tu była mowa o cenach raczej do 60zł ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Nie ma to jak dobre uogólnienie. Nie będę się wypowiadał co do ich pochodzenia/historii. Gwarancję mają niektóre dłuższą. Oj Klaus, niepotrzebnie się czepiasz... Bo tak to trzeba nazwać. Powiedzmy, że źle to ująłem. W tej cenie to stwierdzenie jest w pełni prawdziwe - zresztą właśnie dlatego te zasilacze są tak tanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Oj Klaus, niepotrzebnie się czepiasz... Bo tak to trzeba nazwać. ... [OT] Czepianie się jest istotą dyskusji a miejsce wymiany naszych myśli to właśnie forum dyskusyjne. Nie jest to portal Przytul_i_pogłaszcz.pl. Dzięki czepianiu się innych możemy się rozwijać. Posty typu: zgadzam się z Gi3r3k j.w. jestem tego samego zdanianic nie wnoszą, nie są dyskusją, mimo że są wstanie przyjemnie głaskać naszą próżność :rolleyes: . Nawet są potrzebne. Często zwłaszcza w tematach "co kupić?" autor jest szczęśliwszy, gdy kilku świeżo upieczonych użytkowników poprze złą propozycję zakupu autora niż gdy jeden użytkownik, z odpowiednim dorobkiem na forum zaproponuje lepszy zakup. Ty Gi3r3k posiadasz taki dorobek, że jesteś traktowany poważnie na forum. Właśnie dlatego się czepiam. Nie czepiam się użytkownika tylko wypowiedzi. Gdy ktoś przeczyta wypowiedź Gi3r3k to przyjmie po prostu, że tak jest, nie będzie się doszukiwał kontekstu wypowiedzi. Podniosłeś sobie poprzeczkę to musisz trzymać poziom i już. Gdyby ta wypowiedź pochodziła od użytkownika, który w temacie obok poleca Codegena bo ma już takiego 7 lat i go nie zawiódł, z pewnością starał bym się nie wypowiadać w temacie, bo to często stracony czas. [/OT] Teraz co do zasilaczy DELTA. Są to dobre zasilacze. Problem to właśnie ich pochodzenie/wiek. Zadałem sobie trochę trudu. Pooglądałem tabliczki kilku zasilaczy delta i doszedłem do pewnego wniosku. Najprawdopodobniej w 4 pierwszych cyfrach numeru seryjnego zasilacza (SN:), pomijając litery jest zaszyta data produkcji. I tak można znaleźć Delty 350PB, 300PB wyprodukowane w 2003 roku. DELTA DPS-400WB wydaje się być wyprodukowana w 2008 roku. DPS-350AB 4A 2007 rok. Na swoje nieszczęście kupujący często kierują się dużym wentylatorem i kupują 350PB-2C lub podobne z 2003 roku. Sam kupiłem 350PB-2C w 2005 roku i wiadomo, że nie była to nówka prosto z fabryki, tylko zasilacz wymontowany z Mediona. Teorią o wieku tych zasilaczy potwierdza wtyczkologia. W zasilaczach z 2003 roku nie znajdziemy 24pin atx, sata, pci-e 6pin. Można ze to trafić tam wtyczkę aux, to to nikt nie wie po co to jest. Deltę trzeba więc kupować z głową, aby wybrać najlepszy, najmłodszy dostępny model. O jakości tych zasilaczy świadczyć może też temat o spalonych zasilaczach. Jest ich tam b. mało, mimo że sprzedają się w ogromnych ilościach na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...