Skocz do zawartości
Tooki17

Blue Screeny, Problem!

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, w połowie września kupiłem nowy komputer. Został poskładany w jakimś sklepie prowadzonym przez dwojke młodych ludzi. Wszystko fajnie smiga, tylko ze juz 5x ogladalem Blue Screena. Probowalem szukac rozwiazan w internecie, natknalem sie na jakis temacik, w ktorym radzono pobrac Debugging Tools for Windows (x86). Sciagnalem, zainstalowalem i zgodnie z instrukcjami (http://forum.purepc.pl/FAQ-f8/Debugger-Windows-lekarstwo-na-blue-screen-reset-t104416.html) zapoznałem sie z folderem Minidump, wybralem Open Crash Dump. I teraz mam problem, bo po analizie tych plików nie wiem co zrobić. nie rozumiem z niej zbyt wiele (zeby nie powiedziec ze nic). Prosze wiec Was o rade, jesli ktos moglby zanalizowac te raporty i udzielic mi wskazówek co dalej z tym zrobic. Blue Screeny sa u mnie wyjatkowo niepozadane bo uniemozliwiaja mi codzienne korzystanie z komputera (nie moge sobie pozwolic na nagle wylaczenie systemu - ponosze przez to duże straty) i choć przez trzy miesiace problem pojawil sie zaledwie pięć razy to jestem gotow zrobic niemal wszystko by sie go pozbyc.

tu zamieszczam analize wykona przez WinDbg:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak widac analizy roznia sie od siebie tylko w kilku linijkach, a na dobra sprawe tylko w jednej nie liczac dat i uptime. Podobnie z kolejnymi trzema sprawa wyglada, nie wiem czy jest sens zamieszczac? System operacujny - Windows7. Jakies pomysly? cos usunac? cos sciagnac? cos naprawic? prosze o pomoc.

Czy mam wkleic pozostale raporty lub:

- pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!)

pozdrawiam i z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie orientuję się w tym narzędziu oraz w W7. Ale...

Mój komputer->Zarządzaj, potem Podgląd zdarzeń->Widoki niestandardowe->Zdarzenia administracyjne

Jest tam zapewne dość duża lista błędów i ostrzeżeń związanych z systemem. W ich opisie można wiele wyczytać - między innymi nazwy programów/usług/sterowników powodujących problemy.

Czy mam wkleic pozostale raporty lub:

- pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!)

Żeby nie utrudniać sobie życia, to wszystkie potrzebne dane znajdziesz na fakturze. Jeśli zasilacza nie ma jako osobnej pozycji, to zapewne jest dostarczany z obudową - wtedy najlepiej odkręcić boczną ściankę obudowy i przeczytać model zasilacza z naklejki. Interesuje nas płyta, procesor, pamięci, grafika, zasilacz i ewentualnie dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz. W Podglądzie Zdarzeń sobie poszperam, ale to już nie dziś.

Płyta główna - Gigabyte GA-G31M-ES2C

Procesor - Intel Core 2 Quad Q8200

Pamięć - 2GB DDR2 800MHZ Samsung

Karta Graficzna - Radeon HD 4350

Zasilacz - Fortron ATX450-PNR 450W 12CM

Dysk - 320 GB Samsung Sata

Każda opinia się dla mnie liczy. Czekam na wiele wyczerpujacych odpowiedzi : PP Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi