mattis Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam Mam problem bo mam radiówke no i tej samej sieci jest też kolega mój i tu mamy problem bo chcielismy pograc przez lan w jakas gre ale nie ma takiej mozliwosci. Moje ip ...11.26 jego ...11.69 . Gdy pinguje na brame to sa odpowiedzi ale gdy chce spingować ip kolegi juz tej odpowiedzi nie ma. Firewall wyłączony i u mnie i u niego antywrirus też. Co może być problemem? Z góry dziękuje za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Może jest zablokowany firewall od Providera (prawdopodobnie Ty też byś nie chciał, żeby ktoś miał dostęp do Twoich plików) a być może sama możliwość pingu komuś ułatwi dotarcie do Ciebie. Najlepiej info weź od providera, ew poproś o 'widzialność' za zgodą obojga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zapewne LAN jest wyłączony, bo gdyby każdy w sieci zaczął grać po LAN lub przesyłać pliki, to by sieć się szybko zatkała. Normalne na radiówkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Stawiam bro że ma po prostu włączone na firewallu blokowanie icmp echo reply... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...