Buksik Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Obecny dysk przeszedł przywracanie danych, przywracanie partycji itd. i chyba bootsector się gdzieś "zgubił". Mam instalkę win xp z sp3, podczas wyboru partycji, na której chcę zainstalować wyrzuca mi komunikat, że nie ma poprawnej partycji win xp, mimo, że są 4 partycje nfts ! Oczywiśćie są wykrywane jako partycje ntfs. Zainstalowałem na partycji tegoż dysku winde uruchamiając instalator z innego dysku, ok, poszło zostałem nawet zmuszony do instalacji windy na partycji, na której chciałem, niestety instalując w taki sposób dodało wpis do pliku boot.ini tego innego dysku. Skopiowałem boot.ini i pozostałe systemowe pliki z głównego katalogu partycji tego innego dysku (oczywisćie odpowiednio zmodyfikowałem plik boot.ini), niestety nie zadziałało, utworzyłem więc bootsector w pierwszym sektorze tego dysku testdiskiem, ale obecnie podczas uruchamiania kompa zamiast okienka z wyborem systemu wyskakuje mi "1234F:" Po naciśnięciu przycisku pojawia się ów napis w kolejnym wierszu, i tak w kółko. Gdy nie nacisnę, to po ~30 sekundach napisa pojawia się automatyczni w następnym wierszu. Co należy zrobić abym mógł zainstalować i uruchomić normalnie system na tym dysku? Dodam, że podczas uruchamiania windy, chce sprawdzać 2 partycje owego dysku checkdiskiem (ale nie tą, na której intalowałem wina), ponieważ coś mu spójność nie pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Polecam zapoznać się z programem TestDisk. Działą pod DOS jak i Windows. Opis (angielski) na stronie producenta. Polski gdzieś w Sieci i na forum trochę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...