Skocz do zawartości
sniapek

Nie Chce Się Włączyć...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, mianowicie mój komputer nie chce się włączyć, grałem wcześniej w Call of Duty czy w nfs: carbon, kiedy gre chciałem wyłączyć pojawiał się czarny ekran i musiałem restartować kompa, czasami czekałem dłużej to po 5 minutach normalnie pojawiał się pulpit, ale nie zawsze. Po restarcie się włączał, choć czasem było tak, że przed tym jak pojawia się wybór użytkownika ponownie był czarny ekran i kolejny restart... Dzisiaj grałem sobie, wyłączyłem -> restartuje ii... koniec, czarny ekran, pojawia się tylko napis rekomendowana rozdzielczość 1280 x 1024 coś tego typu, ale nie da się nic zrobić.... Dlaczego tak się dzieje? Jak włączyć ten komputer...?

Parametry kompa:

c2d 1,8 nie wiem dokładnie jaki...

8800 GTS

1 gb ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na monitorze pisze "Not Optimum Mode Recommended Mode: 1280x1024 60 Hz

Próbowałem wszystko odłączyć i podłączyć od nowa ale nie pomogło...

Próbowałem włączyc tryb awaryjny, ale się nie da....

Edytowane przez sniapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle, że ja włączam kompa i nie pojawia się nawet logo windows, tylko takie okienko w którym pisze "Not Optimum Mode Recommended Mode: 1280x1024 60 Hz", kable dociskałem, nie wiem dlaczego, ale ten od monitora nawet wyciągnąć się nie da... a jak na siłe... jak to się mówi, lepiej nic na siłe, czy jednak spróbować z tym kablem od monitora? Ale dlaczego zawsze normalnie działał i teraz nagle coś się stało....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli od samego naciśnięcia przycisku na obudowie ekran nic nie wyświetla?? Jeśli tak, to nie działa karta graficzna lub zasilacz odmawia współpracy. Zapoznaj się z tematem wyżej wymienionym. Sprawdź monitor na innym kompie. Następnie podłącz inną kartę lub zasilacz.

Osobiście obstawiam zasilacz.

http://forum.purepc.pl/index.php?act=annou...f=23&id=100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem to co mi dałeś... ale potrzebuje szybkiej pomocy, czyli karta graficzna lub zasilacz... ok

Od naciśnięcia na obudowie monitora nic się nie dzieje

Edytowane przez sniapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli właściwie może być wszystko, karta graficzna, zasilacz, pamięć czy płyta :/. Co do dźwięków, nie ma nic specjalnego, na początku jak zwykle jak włączam to raz "pika" - to jak zwykle, potem jest taki dźwięk jak w starym komputerze jakby coś "robił".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie nie mam żadnej innej karty, żeby coś podłączyć.... 8800 GTS z tego co czytałem i się dowiadywałem jest bardzo awaryjną kartą, kiedyś już miałem z nią problem mianowicie gdy grałem w call of duty fps nagle spadał np. do 30 gdzie normalnie miałem zawsze 250, po kilku sekundach wracał do poprzedniej postaci....

Czytałem o tym problemie na milionach forum, to jest wina monitora, mam samsunga, to się dzieje w niektórych modelach... właśnie w moim, jest na youtube filmik z tym problemem

Edytowane przez sniapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi