pablo163 Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Siemka mam takie pytanko ja w temacie.Moz zncie jakies ciekawe nie trudne triki jak dla poczatkujacego. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 no ciekawe kto to ma ? moi koledzy niekiedy grają tym w piłke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 Temat o podobnej tematyce jush był :) Sam zakładałem :) Sam gram troche, a trików się dopiero ucze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 czasami sie zdaza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 nie trawie tego kopania skarpety :? ...jak widze takich to mi przypominaja takie biedne dzieci , ktore nie maja zadnej zabawki i sobie uszyly ze skarpety woreczek z ryzem (czy czyms tam) i graja [bez urazy] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 kiedys na przerwach gralismy z kolegami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 za stary jestem na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2003 zocha jest fajna, tyle, że trochę szasochłonna aby dojść do jakichś porządnych wyników :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Oto troszke trików 8) 1.Delay Łapanie ,trzymanie lub umieszczanie (wyrzucanie) 2.Dexternity obracanie wokół 'zośki' w powietrzu nogą ,wahadłowe przenoszenie Zośki' ,przenoszenie 'zośki' wokół nogi ,przeskakiwanie nad nią gdy jest trzymana na drugiej nodze. 3.Body obrót (spin) między odbiciami oraz odbicia w powietrzu (flayers) i ruchy wykonywane całym ciałem."ducking","diving" 4.Cross-Body Ruch robiony po lewej stronie ciała prawą nogą i vice versa Aktywna noga przechodzi na drugą stronę za podtrzymującą (support leg) nogą . 5.Unusual surface Ruch robiony inną niż podstawową częścią ciała (inside, outside ,toe , knee , ) np. czubkami palców , piętom , łydką , goleń ,upper body . Triki są tez opisywane przez specjalne kategorie... Ducking - jest oznaczeniem ruchu , który można użyć razem z innymi podstawowymi trikami kończącymi się złapaniem bądź odbiciem footbaga. Wyrzucając footbaga z jednaj strony swego ciała przerzucasz go nad swoja głową(kaczka) i wykonujesz dalsza część triku na *drugiej* stronie swego ciała .Dla przykładu "Ducking Butterfly" wykonuje się następująco wyrzucasz wysoko z clipper delay robisz kaczkę głowa i po przeciwnej stronie gdy f. spada robisz Butterfly. Diving- jest negatywem "Ducking"-a .Wyrzucajac f. robisz głowa ruch na zewnatrz tak aby footbag wyleciał po przeciwnej stronie twojej głowy i spadł po stronie z , której zaczynałes trik ,czyli dalsza cześć triku robisz po tej *samej* stronie z której wyrzucałes f. Paradox- jest to dodatkowy opis kategorii dexternity. Najprostrzym przykładem jest trik Paradox Mirage,wyrzucasz footbaga z clippera i robisz miraga ta sama noga .W momencie gdy zaczynasz trik od clippera i w którym momencie ta sama noga robi dexterity dodajesz w tym momencie kategorie paradox. Symposium- jest to dodatkowy opis kategorii dexternity i wiele jest sporów o jej konkretne opisanie. Symposium dodaje sie w momencie wykonywania dexternity, gdy w międzyczasie noga łapiaca nie dotyka podłoża. Dla przykładu symposium mirage wyrzucasz footbaga z palców ,przeskakujesz nad nim druga noga ,nie dotykajac podłoża stopa wyrzucajaca, konczac następnie łapiesz nia footbaga. TOE STALL (delay) Złap footbaga na czubkach palców nogi. INSIDE STALL (delay) Złap footbaga wewnętrzną częścią stopy. OUTSIDE STALL (delay) Złap footbaga zewnętrzną częścią stopy. KNEE STALL (delay) Złap footbaga na czubku kolana. SPIN (body) Odbij footbaga OUTSIDEM i zrób pełny obrót ciałem łapiąc footbaga w TOE STALL FLYING OUTSIDE (body) Podskocz i odbij footbaga OUTSIDEM w powietrzu. FLYING INSIDE (body) Podskocz i odbij footbaga INSIDEM w powietrzu. CLIPPER KICK (cross-body) INSIDE KICK zrobiony gdy kopiąca noga jest wysunięta za nogą podtrzymującą (suport leg). SOLE KICK (unusual surface) Odbicie zrobione podeszwą .Odbij prawą nogą po prawej stronie ciała , obniż kolano w dół aby otrzymać równą powierzchnię. CLOUD KICK (unusual surface) Odbicie zrobione łydką. FORHEAD STALL (unusual surface) Złap footbaga na czole. NECK CATCH (unusual surface) Złap footbaga na karku. AROUND THE WORLD (dexterity) Obróć nogą wokół footbaga między odbiciami. WALK-OVER (delay) INSIDE DELAY ,który jest umieszczany na ziemi ,a noga podtrzymująca (suport leg) przechodzi nad nią. -------------------------------------------------------------------------------- AROUND THE WORLD STALL (dex,del) Okrąż footbaga nogą i złap w TOE STALL .Trik może zostać wyrzucony z INSIDE,TOE lub kopnięcia. LEG OVER ( dex,del) Wyrzuć footbaga z TOE STALL jednocześnie zmieniając nogę ,stań na nodze która wyrzucała, drugą natomiast obkrąż footbaga i złap na TOE STALL. MIRAGE STALL (dex,del) Wyżuć footbaga z TOE STALL , potem okrąż go support leg i złap na TOE STALL nogą wyrzucającą. Okrąż nogą od środka i ponad ,potem do góry ,nad i spowrotem na ziemię zanim złapiesz footbaga wyrzucającą nogą .Nie wyrzucaj footbaga wyżej niż na wysokość nogi zgiętej w kolanie , będzie ci łatwiej wrócić nogą na ziemię. CLIPPER STALL (xbd,del) CROSS-BODY INSIDE DELAY . Łapiesz footbaga w INSIDE gdy nogi są w pozycji CROSS-BODY.Jest to trick, który aby wykonać potrzebny jest silny INSIDE STAL. podczas łapania ugnij nogi i staraj się robić ten trik w pionie . HOP OVER (dex,del) Trzymając footbega w inside del, przeskocz nad nią nogą (Support )podtrzymującą,kończąc trik w CROSS-BODY. Tips. Podczas przeskoku obniż nogę.Ten trik tak samo jak CLIPPER-STALL potrzebuje mocnych INSIDE. DOUBLE-SPIN(2x body) Dwa obroty ciałem między odbiciami. FLYING-CLIPER(body,xbd)"JESTER" CLIPPER w powietrzu .Wyskocz i odbij footbega w pozycji INSIDE-CROSS- -BODY. FLAPPER(xbd ,unusual surface) Odbicie podeszwą w pozycji CROSS-BODY. DRAGON-FLY-KICK(body,dex) Wyskocz i nogą podtrzymującą okrąż footbag od wewnątrz,od góry i nad, aby odbić w FLYING-INSIDE-KICK. SOLE-STALL(del,unusuale) Złap Zochę na podeszwę buta zachowuj się podobnie do "SOLE KICK" SQUEEZE(del,unusuale) Złap Zochę w kroku (zagięciu) kolana. PENDULUM(del,dex) TOE-DELAY który jest wyrzucany do tyłu i do góry ,wyrzucany powraca do przodu przelatując nad głową jest łapany spowrotem w TOE DELAY. Działa na zasadzie wachadła , wspomagany siłą odśrodkową. RAKE (del ,dex) TOE DELAY jest robiony za plecami i wynoszony do przodu. WARP (del,dex) INSIDE DELAY jest przenoszony za noge podtrzymującą w pozycje CROSS-BODY. PROBE((body) xbd,del) Złapany na karku lub ramieniu footbag jest zrzucany do CROSS-BODY DELAY. Jeżeli footbag zostanie złapany na ślepo trik jest podwyższany o jeden Add (body). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taso Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Nie gram w zoske (za dziwne to dla mnie :wink:), ale w mojej szkole na przerwach ustawiaja sie czesto grupki 4-5 osob i graja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ...jak widze takich to mi przypominaja takie biedne dzieci , ktore nie maja zadnej zabawki i sobie uszyly ze skarpety woreczek z ryzem (czy czyms tam) i graja [bez urazy]A co masz do biednych dzieci?? Jesli tobie sie w zyciu poszczescilo to innym nie moze kazdy sie czyms zajmuje! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 ...jak widze takich to mi przypominaja takie biedne dzieci , ktore nie maja zadnej zabawki i sobie uszyly ze skarpety woreczek z ryzem (czy czyms tam) i graja [bez urazy] A co masz do biednych dzieci?? Jesli tobie sie w zyciu poszczescilo to innym nie moze kazdy sie czyms zajmuje! :evil: to bylo troche ironicznie nadane przeze minie - wiesz...... wcale mi sie ostatnio w zyciu nie poszczeszcza :? a na pewno nie jestem bogaty do obrzygania - po prostu widze to to jak widze - taka moja opinia o tej "grze" :? i nikt mnie nie powstrzyma przed taka opinia :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Ja tam gram spontanicznie , nieinteresuje mnie jakie triki jak się nazywaja. Fakt ze dopiero zaczynam ale jak na poczatek to jako tako mi idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Mam swoją zośke więc gram tak jak wiekszosc osob z mojej szkoly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 A jeszcze jedno jakiej zoski uzywacie tej panelowej czy zwyklej?? JA mam ta zwykla bo dopiero sie wkrecam w te gre :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Ja mam zwykłą. Wygląda o tak :P http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=122303 http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=122301 A co do panelowych - czytałem gdzieś, że są najlepsze, szybko się nie niszczą i przeznaczone są dla profesjonalistów (co nieoznacza, że początkujący może się takową pobawić :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 A to moja zoskahttp://strony.wp.pl/wp/pablo163/13221032.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ups cos mi nie wyszlo to ladowanie ale moja niczym sie nierozni od innych jest robina recznie i takie tam.Jest u mnie an stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 Fajne kolorki :) Co masz w środku ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 eee jakos mnie zocha nie pociaga :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Mi sie jedynie podoba jak kolesie tym graja. Sam nie mam kumpli takich co by pograli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Mi się to nie podoba :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec_x Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 a moim zdaniem zocha zrobiła się za bardzo pozerska. Występuje nawet w reklamie a koleś szpanuje przed panienkami, nie pociąga mnie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugneth Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 ze tak zapytam, czym macie wypchane wasze zoski ?? :-) interesirt mnie to bardzo bo sie tak od dluzszego czasu nad tym zastanawiam, widzialem jak ludzie uzywali roznych nakretek i ciezarkow olowianych :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Ja ma groch skruszony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 A ja nie wiem co tam jest :wink: Coś małego i białego :P A co do reklamy - to jest reklama Plusa i tesh mnie bardzo denerwuje. Zoski nie używa się żeby szpanować !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 no wlasnie nie dkla relkamy tylko dla sportu i wyrobienia zrecznosci , reflexu itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...