Dzanus Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie stabilności i5 750 oprócz zwiększania vcore? Chcę wykręcić 4.0ghz ale nawet przy napięciu 1.4V, w OCCT po 30-35min wyskakują errory. Pamięci 1.62V, QPI/VTT na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 [...] QPI/VTT na auto.Pobaw się tym napięciem, bo ma wpływ na stabilność procesora. Powinno być mniejsze niż napięcie procesora lub podobne. Poczytaj poradnik przyklejony w tym dziale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzanus Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) OK. Jeszcze chciałbym zapytać o jedną rzecz. Wyczytałem, że max temp 80* ale nie jest dokładniej sprecyzowane w jakim teście. Jak mam np. w OCCT: CPU: OCCT i CPU: LINPACK, to w którym z tych testów nie należy przekraczać tej temp? Którymi temperaturami mam się sugerować bo w Core Tempie są o ok. 3-4* wyzsze niz w OCCT? Edytowane 30 Grudnia 2009 przez Dzanus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jak mam np. w OCCT: CPU: OCCT i CPU: LINPACK, to w którym z tych testów nie należy przekraczać tej temp?Nie ma znaczenia, w jakim teście. Ogólnie nie przekraczaj 85*C. Którymi temperaturami mam się sugerować bo w Core Tempie są o ok. 3-4* wyzsze niz w OCCT?CoreTemp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzanus Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Jakie jest max bezpieczne napięcie QPI/VTT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Byleby było mniejsze bądź mniej więcej równe napięciu procesora. Raczej powyżej 1.4V nie wychodź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F4lkon Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja znalazłem na razie stabilne 3,7 i tempy w IDLE 34 w stresie do 52: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...