Skocz do zawartości
Xantypa

Wybór: 17" Czy Więcej?

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam pomocy w wyborze laptopa. Podstawowa sprawa: nie będę grał, ale chcę, żeby spokojnie uruchomić na nim 6-7 programów (a więc 4gb ram). Rozmiar matrycy jest ważny, bo dużo spędzam czasu przy kompie i wzrok już nie ten. PRzede wszystkim budżet to +- 2500PLN. Wiem, że w tej kwocie nie można poszaleć, ale i tak przeglądając opinie na różnych forach człowiek "wariuje". Pod uwagę warto chyba wziąć:

HP CQ 71 (intel T4200, grafika: nVIDIA GEFORCE G 103M)

Acer 7715 (intel T4400, GRAFIKA INTEL Graphics Media Accelerator 4500M)

Asus K70IO (itntel T4300, grafika NVIDIA GEFORCE GT120M)

Można jeszcze wybrać jakiegoś Della 17 (Inspiron lub studio są teraz w promocji, ale mają tylko 1 rok gwarancji, natomiast Vostro można dostać na Allegro z 3-letnią gwarancją)

No i jeszcze do tego Fujitsu SIemens Li1910 (18,4), który w sklepie internetowym (Niemcy, Austria) można kupić za 590 euro.

POMÓŻCIE! Muszę dokonać wyboru do 5.01!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie rozważ połączenie jakiegoś mobilnego lapka o dobrej konfiguracji, jakiejś 13" i monitora 2x".

Niewiele będziesz musiał dołożyć a na dobre ci wyjdzie.

Przenośnego mam HP Mini, ale używam go tylko w podróży. Natomiast potrzebuję coś do domu. Monitor to dodatkowy kabel zasilania i połączenie z laptopem. Wolę więc kupić 17 lub 18,4, bo inaczej mógłbym HP podłączyć do tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi