Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Witam. Mam problem z karta graficzna geforce 7950gx2 Sli jest wlaczone wyktywa obie karty ale nie ma pelnej wydajnosci tak jakby jedna z katr nie dzialala. Probowalem juz zmiany sterownikow na starsze ale nadal jest to samo jest wykrywana tylko polowa pamieci karty. Czym moze to byc spowodowane.? Edytowane 7 Stycznia 2010 przez Mariusz2205 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Nie ma pełnej wydajności w czym? W 3DMark'ach czy w grach? Bo weź pod uwagę, że nie wszystkie gry obsługują tą kartę prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wlasnie chodzi o to ze w obu przypadkach jest slabo w 3dmarku 06 mialem zaledwie 4000pkt a powinno byc w granicach 9000-10000pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Moze pci-e masz przestawione na nizsza niz 16x? Edytowane 7 Stycznia 2010 przez manieq1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Edytowane 7 Stycznia 2010 przez Mariusz2205 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Jaki masz CPU? Wczesniej dzialalo ok? Zmieniales cos w kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Jak wygląda zakładka NVIDIA Control Panel? Poza tym widzę P945 - jaki masz procesor bo może hamujesz nim SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 pentium 4 2.8ghz ale chodzilem z ta karta do kumpla ktory ma 2rdzeniowy procesor i bylo dokladnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Ta karta nie będzie miała 10 tys w 3dmarku06. 6-7 tys to prawidłowy wynik na procesorze, który nie ogranicza karty. Edytowane 7 Stycznia 2010 przez LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 ok. Wporzadku ale chodzi o to ze ja mialem 3648 ze swoim prockiem a u kumpla z procem 2x2.4 4000pkt. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ta karta nie będzie miała 10 tys w 3dmarku06. 6-7 tys to prawidłowy wynik na procesorze, który nie ogranicza karty.Racja, ale z kolei 4 tysiące to wynik zbyt niski. Poszukaj w BIOS'ie, czy nie masz jakieś opcji odpowiedzialnej za SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Na screenie widać pcie x8 a powinno być x16 Różnica niewielka. Mój błąd :oops: Edytowane 7 Stycznia 2010 przez LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Na screenie widać pcie x8 a powinno być x16 A teraz sugeruje poszukać testów na Tom's Hardware w których widać zatrważające różnice pomiędzy x16 a x8. @Mariusz2205 Jeśli u znajomego było to samo to poprosiłbym o zrzut temperatur przy FurMarku. Bo obstawiam grzejące się rdzenie. No chyba że to był jakiś ogromny kastrat Dual Core - wtedy wracamy do innych sugestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ja nie zbyt sie orientuje w tym. Mozna to jakosc zmenic tak aby bylo 16? Rdzenie na karcie maja srednio 68 i 58 stopni. ale z tego co mi wiadono te karty sie no troche grzeja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 W stresie czy bezczynności? Co do szerokości szyny PCI-E daruj sobie grzebanie bo różnice są marginalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 W bezczynnoscie obecnie mam 68 i58 stopni na rdzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Za dużo IMHO. Pamiętam mając 7900GS ( podobne chłodzenie ) miewałem ~70ºC przy obciążeni. Może przybij do Chaosa bo pamiętam że On miał tą grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wydajnosc mam taka sama przy wlaczonym sli i wylaczonym ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 (edytowane) Znalazłem artykuł dotyczący tego gf: http://pclab.pl/art20225.html Napisane jest tam, że: W istocie GeForce 7950 GX2 działa na każdej płycie głównej... przynajmniej teoretycznie. W praktyce niektóre płyty główne ze starszymi BIOS-ami mogą nie wykrywać drugiego układu graficznego na karcie.Podana jest tam również lista płyt z tamtego okresu, z którymi powinna ta karta pracować, a wsród nich model prawie identyczny z twoją. Z tego co widzę twoja mobo ma starszy bios (f7 z 26/09/2005). Proponuje sflaszować bios na najnowszy tj f11. Jako, iż twoja płyta ma bios z 2005, gf miał premiere w 2006 wg. mnie to może być przyczyną niskich wyników.. Tu można pobrać bios: http://www.gigabyte.pl/products/mb/bios/ga-8i945p-g.html ----- Co do CPU. Do pentiuma 4 optymalną kartą graficzną jest 6600GT /x700, wszystko co jest mocniejsze poprostu marnuje się. Najlepiej może to zobrazować test w 3dmarku 2001, który dobitnie pokaże jaki ten procesor jest słaby. Również te 3600 pustych Mhz traktował bym z przymrużeniem oka. Co do procesora kolegi to równie dobrze mógł być to jakiś X2 toledo albo manchester, który wyszedł wcześniej niż ta grafa i mobo też ma problem z drugim gpu :huh: ..... Ew lipne zasilacze, które nie radzą sobie z taką kartą???? Edytowane 7 Stycznia 2010 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz2205 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 dzieki za pomoc postaram sie sflashowac bios i zobacze co bedzie dalej jeszcze raz dzieki wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...