Brevis Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Na wstepie zaznaczam ,ze skorzystalem z funkcji szukaj,ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Mam zamiar kupic sobie w miare porzadna dzwiekowke i wacham sie pomidzy Audigy oraz Terratec dmx 1024.Sprawa jest o tyle skomplikowane ,ze zalazy mi przede wszyskim na wmiare prawidlowym odsluchu muzyki a nie zalezy ma na zastosowaniach kinowych oraz w grach. Czy mozna prosic o wasze opinie.THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 kiedys czytalem test w PC world i w sumie karty wyszly na rowno,jednak ja sklaniam sie bardziej w strone terrateca ,co wy na to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 eee!!!!!!!! dlaczego obrazasz tego terrateca??? porownywanie audigy i w.w , to niemal profanacja!!!!!!!!!!!!!!! ofkoz, ze terratec lepszy...... tyle, ze on nie ubsluguje dzwieku 5.1, zreszta...mi itak niepotrzebny :) lepszy dzwiek slyszalem tylko zterrateca........nie pamietam modelu, ale tego 96/192 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Ja wybrałbym Audigy 2 ma sie rozumieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 TAK NA BOKU: UNIKAJCIE KARTY SOUNDBLASTER LIVE! 5.1 DIGITAL O OZNACZENIU SB0220 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 eee!!!!!!!! dlaczego obrazasz tego terrateca??? porownywanie audigy i w.w , to niemal profanacja!!!!!!!!!!!!!!! ofkoz, ze terratec lepszy...... tyle, ze on nie ubsluguje dzwieku 5.1, zreszta...mi itak niepotrzebny :) lepszy dzwiek slyszalem tylko zterrateca........nie pamietam modelu, ale tego 96/192 :) tak tylko ten 96 cos tam podchodzi juz pod 500 zlociszczy,wiec rozumisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer2003 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Ja bym wziął zwykłego Live!-a.Złą ma jakość?Po co komu Audigy?Jeszcze te 24bity,które są,a nie ma(chyba,że to poprawili).Live! spoko styka,a za reszte kasy można sobie dysk przenośny,ram,czy coś tam jeszcze kupić.Według mnie szkoda kasy da dźwiękówkę za 300-500.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 a ja bym sie zastanowil jeszcze nad Hercules Fortissimo III, ktory tez jest swietny 2002JSQ... a dlaczego trzeba unikac tej karty Live5.1 digital? bo tak napisales czy jest jakis prawdziwy powod. moze podziel sie wiedza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Pisalem juz kilkakrotnie o problemach z karta SB Live 5.1 Digital o oznaczeniu SB0220. Problemy te mialo 2 moich znajomych (rozne platformy INtel/AMD) oraz koles ktoremu pozyczylem karte. Jak wzialem od niego SB bez "Digital" i o oznaczeniu SB0100 bylo wszystko OK... http://217.168.128.134/viewtopic.php?t=306...ighlight=sb0220 Problem dotyczy tez ostatnio Mafii. Na stonie Creativa nie mozna znalezc sterownikow do tego modelu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 2002JSQ... jak to nie mozna wyszukac sterownikow... na stronie creative podalem model karty (SBLive 5.1 digital)i bez problemu znalazlo sterownik do sytemu windows 2000/XP Sound Blaster Live! - LiveDrvUni-Pack English 10/03/2003 http://files.europe.creative.com/Drivers/O...i-Pack(ENG).exe do win9x rzeczywiscie nie ma na oficjalnym sajcie sterownika, ale te powinienes miec CD dostarczonym razem z karta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Uzywam Win98SE. To o czym piszesz - sciagnalem juz dawno ale mi sie nie przydalo. Poza tym jak udalo mi sie sciagnac cos dla SBLive5.1 (Instalator Wise-a) nie pasowalo do ...... zreszta po co sie rozwodzic. TA KARTA JEST BUBLEM. SZCZERZE. DOBRZE ZROBISZ JEZELI JEJ NIE KUPISZ. ODWOLUJE SIE TYLKO DO MODELU Creative SB0220 Live 5.1 Digital Inne moga byc OK... Pozdro,.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ...Mam zamiar kupic sobie w miare porzadna dzwiekowke ... panie czarownik, zamiast czarowac napisz pan do czego podlaczysz ta karte dzwiekowa - jaki wzmachol, jakie kolumny, jakie kable itd :!: jakie dokladnie zastosowania/przezmaczenie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 polecam zajrzeć na: http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=936&ns_page=1 http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=912&ns_pa...e188c1f5c14ab25 testy paru kart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 sb live ma jakosc do kitu naprawde to jest tragedia, zreszta audigy ma podobnie.... audigy 2 juz jest troche lepsze, jak cos to bierz terrateca, albo najlepiej zainwestuj w audiofilski zewnerzny przetwornik na usb (moj mnie kosztowal ok 100zł + wlasna robocizna).. nawet terratec DMX 6fire w jakosci wypada blado w porownaniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 (...) albo najlepiej zainwestuj w audiofilski zewnerzny przetwornik na usb (moj mnie kosztowal ok 100zł + wlasna robocizna)...Hehe, audiofilski za 100zł... no comment :P Ostatnio miałem okazję widzieć (i słyszeć) u kumpla audiofilski (klasy high-end) przetwornik C/A firmy THETA, do tego transport CD również THETA oraz wzmacniacz (oczywiście lampowy) i kolumny AUDIO NOTE. Brzmienie ten sprzęt miał poprostu boskie.... Zresztą który audiofil słucha muzy z kompa :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 lechoo tak audiofilski firma burr-brown produkuje tylko audiofilskie rzeczy, teraz jest to wlasnosc texas instruments, a pcm2702 przyslali mi za friko jako darmowe probki, znajdz sobie i poczytaj dane o pcm2702 i o wzmacniaczu oeracyjnym opa2604 (ktory to stosuja firmy tj. cambridge, muscal fidelity, rotel, rega, sphinx) theta sprzecik ok, wzmacniaczy lampowych nie lubie sa dla mnie za wolne, kolumny tez kto co lubi odrozniaj pojecia audiofilski i hihg-end aha sprzet ktory ja uzywam to kolumny Paradigm Reference Studio20, wzmacniacz Rotel RA972, przewody glosnikowe Monster Cable Z1... zeby nie bylo ze nie wyczuwam roznicy pomiedzy audigy a terratekiem dmx6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 (...) albo najlepiej zainwestuj w audiofilski zewnerzny przetwornik na usb (moj mnie kosztowal ok 100zł + wlasna robocizna)...Hehe, audiofilski za 100zł... no comment :P Przeca to norma że lepsze scalaki typu DAC, potencjometry cyfrowe itp. w hurcie po 5-10$ montuje się w sprzętach 100x droższych. Jak ktoś ma dostęp do źródełka tanich high-endowych części (BB rula :) ) to może sobie coś sklecić we własnym zakresie. Wspomniany przetwornik USB jakością dźwięku deklasuje pierdziawki typu sblive (wiem bo mam oba). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 kamien - zwracam honor, przejrzałem sobie pdf-a od tego przetwornika i jestem pod niezłym wrażeniem... S/N 105dB, THD+N 0.002% - faktycznie pięknie, jak napisałeś Terratec DMX-6 blado przy tym wypada. Nie mam aż tak dobrego sprzętu audio aby odczuć różnicę pomiędzy Live a takim przetwornikiem, ale może w przyszłości - kto wie... Możesz podać, skąd ściągnąłeś projekt tego swojego przetwornika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Lechoo - obadaj stronke www.proaudio.prv.pl , tam w dziale "konstrukcje" jest opis calej tej karty, przetwornik mozesz zamowic w TEXAS INSTRUMENTS jako darmowa probke a plytker kupic w sklapie AVT - zreszta na stronce masz wszystko opisane (plytki sam nie wykonasz bo ma strasznie drobne sciezki i jest dwustronna) - proboj zrobic to jakosc dzwieku jest naprawde wysmienita..... Wojt juz o tym wie :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...