Skocz do zawartości
_Vip_

TT A1414

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio szarpnolem sie na ten zestawik radiatorkow i moge go polecic z czystym smieniem.Bardzo fajnie odprowadza cieplo.Co do praktycznosci zakupu to dalo to moze jakies 5MHz wiecej na pamiatkach - niby malo ale zawsze cos.

Za to jesli chodzi o grafe to nareszcie moge wycisnoc te upragnione 200MHz rdzen/pamiec (nie smiejcie sie) ,standardowo 166/166. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche OT.

Przed chwilka zaczolem sie z nudow bawic grafa i ..... urwalem radiator z rdzenia.Calosc byla przyklejona jakims glutem :) No ale nic ..... jak juz go zerwalem to postanowilem sobie kupic jakis nowy wentylek do moich nowych radiatorkow.

Znalazlem takie smigielko :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12939484

Tak wiec moja grafa wlasnie przezywa druga mlodosc.Mial ktos moze z tym stycznosc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche OT.

Przed chwilka zaczolem sie z nudow bawic grafa i ..... urwalem radiator z rdzenia.Calosc byla przyklejona jakims glutem :) No ale nic ..... jak juz go zerwalem to postanowilem sobie kupic jakis nowy wentylek do moich nowych radiatorkow.

Tak wiec moja grafa wlasnie przezywa druga mlodosc.Mial ktos moze z tym stycznosc ??

5000rpm :roll: to głośno chyba będzie.. polecam to, co zrobiłem ze swoim r7500 -> radiator z p75 (50x50x23)@silikon+ superglue na 4 rogi i gites - cicho i wystarczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche OT.

5000rpm :roll: to głośno chyba będzie.. polecam to, co zrobiłem ze swoim r7500 -> radiator z p75 (50x50x23)@silikon+ superglue na 4 rogi i gites - cicho i wystarczy

No tak,.....wiem ze to glupie podejscie,ale moja grafa juz i tak do gier nie zazbytnio sie nadaje wiec na wydajnosci to mi zabardzo nie zalezy,a jako ze mam obudowe w calosci ze szkla akrylowego zalezy mi na efekcie wizualnym i wzajemnym dopelnieniu calosci.Musze jeszcze kupic Zalmana na NB i bedzie wszystko cacy.Ten radiator co zerwalem mial smigielko z celka300 :) Orginalny popsulem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ : wiem, co to jest za karta Radeon AIW - rdzeń taki sam jak u mnie tylko że puszczony wolniej, więc pasywne chłodzenie na pewno Ci wystarczy, zawsze możesz zaqpić też zalmanka na GPU ;) zresztą wszystko to twoja inwencja :D pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vip, a może takie?

Dołączona grafika

Za 21.50 na www.cooling.pl

Wymiary wentylatora:45x45x10 mm (L x W x H)

Wymiary radiarora:54x13 mm

Łożysko :kulkowe

Prędkość wiatraka: 5500 obr/min

Poziom hałasu: 29.0 dBA

Przepływ powietrza: 6 CFM przy 4,500 RPM

Napięcie zasilania:12V / 95mA

Żywotność:: 50.000

Podłączenie: 3 pin

Przeznaczenie: MB Chipset lub Vga Chipset

Łącznik termiczny: brak w k

Niewiele cichsze, ale na 7V powinno startować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój radeonek : 259 core / 200 mem (ddr) :| czyli LE

uuu to troszke slabo.Swojego czasu mialem rdzen wykrecny na 260MHz.Max wynik w 3dsmarku2001 wycisnolem ok.4600

hmm zgadza się, słabo, ale co najdziwniejsze wyniki testów pokrywają się z wynikami, które widziałem w necie przeprowadzonymi na kartach 270/230 itp.. czyli że timingi ramu chyba na max wykręcone, tym bardziej że na obecnie wyciskam 5100 pkt na 12.5x140 / 256 ddr sync cl 2.5-3-3-5 a sądzę że jak dorwę dobre ramy (czekam na wypłatę :twisted: - czytaj TwinMOSy) to bez wielkiego wysiłku dobiję na niej do 6000. pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój radeonek : 259 core / 200 mem (ddr) :| czyli LE

uuu to troszke slabo.Swojego czasu mialem rdzen wykrecny na 260MHz.Max wynik w 3dsmarku2001 wycisnolem ok.4600

hmm zgadza się, słabo, ale co najdziwniejsze wyniki testów pokrywają się z wynikami, które widziałem w necie przeprowadzonymi na kartach 270/230 itp.. czyli że timingi ramu chyba na max wykręcone, tym bardziej że na obecnie wyciskam 5100 pkt na 12.5x140 / 256 ddr sync cl 2.5-3-3-5 a sądzę że jak dorwę dobre ramy (czekam na wypłatę :twisted: - czytaj TwinMOSy) to bez wielkiego wysiłku dobiję na niej do 6000. pozdr :)

No pewnie tak.Ile ns maja Twoje pamiatki na grafie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym dal tego zalmana co chcesz go dac na NB rowniez na grafike. Sadze ze wystarczy do defaultowego ustawinia karty. A jesli nie to kup sobie Zalmana 50HP czy jakos tak (tego do grafiki pasywnego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano 4ns ale w okolicach 230mhz a czasami wcześniej pojawiają się artefakty, co oznacza że Vmem jest za niskie. Widziałem zdjęcia Vmoda do r7500 ale w tak beznadziejnej jakości, że nie za bardzo wiem co i gdzie miałbym zrobić - podobno można zdziełać ołówek moda jak na r8500 ale znów ta cholerna jakość zdjęcia :evil: -gdybym miał się kierować tym co tam zobaczyłem, musiałbym chyba zamalować 1/4 powierzchni karty żeby być pewnym, że zamalowałem również odpowiednie miejsce :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano 4ns ale w okolicach 230mhz a czasami wcześniej pojawiają się artefakty, co oznacza że Vmem jest za niskie. Widziałem zdjęcia Vmoda do r7500 ale w tak beznadziejnej jakości, że nie za bardzo wiem co i gdzie miałbym zrobić - podobno można zdziełać ołówek moda jak na r8500 ale znów ta cholerna jakość zdjęcia :evil: -gdybym miał się kierować tym co tam zobaczyłem, musiałbym chyba zamalować 1/4 powierzchni karty żeby być pewnym, że zamalowałem również odpowiednie miejsce :lol:

To i tak masz fajne pamiatki.Moje maja 5.5ns :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...