bober1441 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Mam taki komputer http://allegro.pl/item848727910_hp_dc_7900...ro_vc569ea.html Mam zamiar wyposażyć go 4Gb ramu, zasilacz OCZ 500W, radeona 5770 Czy taka przeróbka jest opłacalna? Warto dokładać jeszcze do zestawu na 775? Na tą przeróbke wydałbym 1200zł, może lepiej dołożyć 800 i złożyć zestaw na AM3? Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThePrz Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Jeśli podkręcisz procesor, inwestycja jest jak najbardziej opłacalna(ale czy ten zasilacz jest naprawde konieczny?). Jeżeli nie będziesz kręcił, myślę że platforma am3 bedzię zdecydowanie warta zakupu. Oczywiście wiele zależy też od tego do czego komputer będzie wykorzystywany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober1441 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Komputer głównie do gier i internetu. Zasilacz wydaje mi się że jest konieczny bo tamten jest przewidziany tylko dla zintegrowanej grafy. Jest jeszcze opcja żeby sprzedać tego kompa z c2d. jest to Hp 7900 procek 2,6 1gb ramu, zintegrowana grafa intel 4500 hdd 160 Gb. Czy dało by się to sprzedać? Za ile? Jest to niemal nowy komputer, mam go od wakacji (darowany;p). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Możesz go opchnąć na części, dostaniesz więcej niż gdybyś chciał sprzedać całość, tylko pytanie jak z gwaancją.... Pewnie jest na całego kompa. Według mnie nie warto w niego inwestować, bo jest tam dosyć słaby procesor, mobo też pewnie tak fajne że nie będzie miało opcji OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober1441 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Nieraz do firm się kupuje gotowce takie jak ten. A ile mógłbym za to dostać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThePrz Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Myślę że za całość coś w granicach 700zł, a na części to: płyta~100zl procesor~130zl ram~60zl dysk~80zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober1441 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 130 zł procesor c2d 2,6?? 700 zł komputer, nowy kosztuje niemal 2k hehe, miałem nadzieję na chociaż tysiąc;) Bo używany był rzadko... Może tak co trzeci dzień załączany na 3h. No cóż, chyba wystawię ogłoszenie na giełdzie a potem coś za 2000zł się kupi z am3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...