Skocz do zawartości
bassy

Monitor Led Samsung

Rekomendowane odpowiedzi

Monitor ten z podświetleniem LED kosztuje 1200 zł ... za połowę tej ceny można mieć praktycznie to samo tylko CCFL. Ogólnie z powodu ceny nic ciekawego ... nadal 60 Hz i TN (w niższej cenie czyli ~1000 PLN można kupić model 120 Hz jak Samsung 2233RZ lub coś na IPS jak DELL 2209WA).

Co ciekawe pomimo zastosowania LED w tym modelu gamut jest wąski ... dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak włąsnie poszukuję czegoś alternatywnego dla tego della , któregu już tu na forum mi polecono, cały czas myslę o zwiększeniu budzetu bo jak widzę po swoim zestawie to monitor wymieniam najpóźniej.....

Zadam teraz moze komiczne pytanie- czy jak mi komp nie pociągnie to mogę zrezygnować w monitorze z full hd z wyświetlania w tak wysokiej rozdzielczości bez znacznego spadku jakosć wyświetlanego obrazu?

Mogę i 1500 na monit wywalić tylko zawsze sobie zadaję pytanie czy jest sens??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadam teraz moze komiczne pytanie- czy jak mi komp nie pociągnie to mogę zrezygnować w monitorze z full hd z wyświetlania w tak wysokiej rozdzielczości bez znacznego spadku jakosć wyświetlanego obrazu?

Mogę i 1500 na monit wywalić tylko zawsze sobie zadaję pytanie czy jest sens??

Dla jednego spadek jakości w rozdzielczości nienatywnej jest nieakceptowalny a dla kogo innego jest OK ... tak więc musiałbyś sam pooglądać.

Czy jest sens wywalać 1500 na monitor ... to też zależy od wymagań ... jeśli nie trawisz kiepskich parametrów matryc TN to jest sens (za 1400 można już kupić NEC EA231WMi na IPS - ma szerszy zakres regulacji jasności niż DELL 2209WA).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi