_fake Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 Mam problem - ustawiłem zbyt skomplikowane hasło i niestety je zapomniałem. Wiecie może jak je zresetować/zmienić? Nie chciał bym być zmuszony do ponownej instalacji systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 haslo do czego? dla usera? su - i zmienic haslo. dla roota ? sudo su i zmienic haslo. oba nie dzialaja? w grubie dopisac single do parametrow, a jak sie odpali konsola to zmienic haslo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Post na forum: http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=754...mp;postcount=10 Oryginalna dokumentacja: https://help.ubuntu.com/community/LostPassword Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 to uniwersalne sposoby nie dzialaja w *buntu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 ... żeby skorzystać ze standardowych sposobów trzeba wcześniej albo aktywować konto roota (np. sudo passwd root) albo mieć dostępne konto innego użytkownika z odpowiednimi uprawnieniami. W standardowej installce jest tylko 1 user, na roota się nie zalogujesz - to jest właśnie ta sytuacja. Oprócz tego co podał ULLISSES jest jeszcze jedna możliwość - zmienić ręcznie /etc/sudoers za pomocą livecd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...