FubaF Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Mam 256 MB RAM (133 MHz). Kosc wczeniej chodzila na 100 MHz przy takich ustawieniach w Biosie (w nawiasie to co moge zmienic): SDRAM Precharge to Active: 2T (3T) SDRAM Active to Precharge: 5T (6T) SDRAM Active to CMD: 2T (3T) SDRAM CAS Latency: 2T (3T) Kiedy zmienilem czestotliwosc na 133 MHz komputer dziala sprawniej ale miewa czasem dziwne zachowania. Czy nalezy któres z powyzszych wartosci zmienic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Jezeli czasem ci zamula to powinienes zwiekszyc po kolei i sprawdzac ktore ci tak obciaza kosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 FubaF : poszukaj trochę, poza tym dopiero co pytałeś w innym temacie o to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FubaF Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 FubaF : poszukaj trochę, poza tym dopiero co pytałeś w innym temacie o to. Tak, ale to jest forum o Biosach i wydaje mi sie ze osoby ktore tutaj siedza sa bardziej zorientowane w tym temacie. I przestan AMD Rulazz chodzic za wszystkimi moimi topicami i je krytykowac, jak sie nie znasz na rzeczy to sie nie odzywaj. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 u mnie chodzi wszystko nawet na 146 MHz a mam jedną kość nanya a drugą samsung. najwyyższe timingi i 146 wytrzymują bez buraczenia czy restartów. może napięcia na zasilaczu oblookaj, masz chyba 135 lub 250W więc na C 800 i GF2Ti może wysiadać. ma już swoje lata więc sprawdź napięcia miernikiem bo w biosie to tego nie naprawisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 timingi nic nie maja do zasilacza bo to co pobieraja pamieci jest tylko kropla w poborze pradu. aktualnie mam zailke 235W i napiecia trzymaja sie normy, zero zwisow, a sprzet jest "ciut" mocniejszy niz kolegi :) wracajac do problemu to sadze, ze kosci sa slabe jakosciowo i nalezy ustawic troche mniej agresywne ustawienia, tak jak ktos wyzej napisal po kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 pozwole sobie wpiac sie do tego tematu z taka zagwozdka. mam sprzet taki jak w opisie. athlon w biosie jest ustawiony na 133mhz a pamieci na 166mhz. jak to wszystko ustawic zeby bylo sprawnie i b.żwawo? chodzi mi o Ras Las Sas Pas itd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...