Neo_x Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Dziendobry.. nazywam sie Zdzisio i szukam dziewczyny... interesuje sie..... UPS.. to nie to forum ;) No dobra.. jako ze pupe zawrocilem i nowy temat zalozylem to mam takie pytanie. Mam sobie w domu internet z kablowki, chello... modem kablowy podpiety pod router d-link dir 600... a pod router podpiety kablem moj pc.. do tego przez wifi lapciak i telefon (router ustawiony na WPA2 z haselkiem z roznego rodzaju hieroglifami oraz filtrowanie mac + firewall) I teraz pytanie.. chcialbym miec dostep do zdalnego sterowania swoim komputerem podpietym przez kabel. np za pomoca Radmina na porcie dajmy na to: 99. Jest opcja bym tak skonfigurowal to wszystko ze wchodzac z komputera z zewnatrz pod moj ip: 12.34.567.890:99 by polaczono mnie z radminem na moim komputerze? Bez routera nie bylo takiego problemu z logicznych wzgledow. Jeszcze jedna sprawa... jak to wszystko ustawic zebym mial mozliwosc przez wifi przesylac pliki na laptopa i z laptopa na stacjonarke? Na stacjonarce win server 2003 a lapciak ma win 7. Najnowsze aktualizacje oczywiscie. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 W ustawieniach routera poszukaj opcji "Virtual serwer" i tam wpisujesz IP kompa w sieci oraz port na którym usługa działa np: 192.168.100.1:12345. Jak będziesz chciał się połączyć z kompem z zewnątrz to wpisujesz IP adres routera i port który wcześniej ustawiłeś np: 88.156.82.152:12345. A tak na marginesie, ktoś wie na którym porcie działa pulpit zdalny WinXP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 A tak na marginesie, ktoś wie na którym porcie działa pulpit zdalny WinXP ?3389 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 (edytowane) W ustawieniach routera poszukaj opcji "Virtual serwer" i tam wpisujesz IP kompa w sieci oraz port na którym usługa działa np: 192.168.100.1:12345. Jak będziesz chciał się połączyć z kompem z zewnątrz to wpisujesz IP adres routera i port który wcześniej ustawiłeś np: 88.156.82.152:12345. A tak na marginesie, ktoś wie na którym porcie działa pulpit zdalny WinXP ? No wlasnie nie ma za bardzo czegos takiego jak Virtual server... przegladalem opcje tego routera ladnych parenascie razy i nie bardzo wiem czy tutaj taka opcja wogole jest EDIT: poradzilem sobie :) ustawilem forwardowanie z portem i ip pc podlaczonego pod kabel i smiga.. do tego DDNS i mam to czego mi brakowalo ;) Dzieki ;) Edytowane 30 Stycznia 2010 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...