Skocz do zawartości
Gość

tnt2 m64 i pcchips m726 (ali)

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Mam pytanko czy tnt m64 zadziała pod płytą pcchips m726 :?: jest to płyta pod slot-1 na chipsecie ali alladyn 2 pro czy jakoś tak miałem kiedyś taką i wiem że kontroler agp nie pozwalał na współpracę z rage 128 pro ale za to już z MX200 chodził ok.

P.S. Jakie będą najlebsze dętki do m64 jakieś 40'stki, starsze, czy może fachmany???

P.S. 2 Ile byście dali za m64 z 32mb 7ns bez tv-out'u :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam właśnie taka płyta a dokładniej m726 mrt(niezły szajs)

hehehe a ja miałem m726 i m726mrt i popieram cie w 100% nie ma to jak pożądna markowa płyta np asus lub abit :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos sie wam chyba pomylilo chodzic to i moze bedzie to znaczy niekoniecznie bedzie sie to zawieszac ale bedzie chodzic tragicznie wolno jaies 40% normalnej mocy mam ta plyke i wiem co mowie niestety zadna karta ATI niejest w stanie sobie poradzic z ta badziewna plyta jak uruchamia jkiekolwiek 3D to odrazu zwiech stabilnosc win tez jest tragiczna jakies 10% na Ati z Nvidia to jeszcze da sie pracowac pod okanmi ale zapomnij o grze w cokolwiek na tej mobo ..mam updatnietego biosa i chyba juz falshowalem ja milion razy roznymi biosami nic nipomaga plyta jak niechce obslugiwac agpx2 z bezposrednim dojsciem do pamieci tak niechce o dma dla dysku tez mozesz zapomniec jedynie win xp sobie z tym radzi ale system staje sie wtedy makabrycznie niestabilny zwiechy co 1h to standard....jesli ktos rozwiaze ta zagadke tej plyty ma odemnie krate browaru..aha plyta obsluguje agpx2 nie 4 !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a detonatory chyba jakie najszybsze byly dla tej mobo to 14.xx ale na gf2mx400 dzialem teraz na tych nw bo przynajmniej ogl mi sie niezawiesza tak jak na 14.xx przy 14.xx i starszych niz 27.xx trzba agp ustawic na x1 bo bedzie sie zawieszac w dx niekoniecznie ale w ogl napewno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta ma agpx2, ale trzeba softem zmienic na agpx1 (by w ogole dzialalo), co do sterow to najlepiej jakies stare (dedykowane)

Do jakiego proca ci potrzebna ta plyta ? bo na fsb 66-83 pracowala mi 'w miare' ale z p2 na 100 miala juz problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw do plyty sciagnij sterowniki do agp z aliusa.com (czy jakos tam) tak jest faq z tym wlasnie problemem ali vs nv ;) (gf czy wlasnie tnt2, niepamietam) i tam jest rowniez cos o sterach do grafy, ktore brac - poczytaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chcesz kupić m64 to odradzam. za te same pieniądze można kupić 32 megową pełną rivkę tnt2, tyle że starszą. m64 jwst strasznie okrojona, pełna wersja jest sporo szybsza a nawet dopłata 10zł jest warta. jak ma to być komp do gier to przyjrzyj się GF256 na allegro, są niewiele droższe a duuużo szybsze, ok razy 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...