bielski Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 witam rozgladam sie akurat z nowa grafa, jednak mam pewne ograniczenia takie jak budzet (max 300 zeta + to co za 4830) i sprzet z siga. znalazłem ciekawa ofete radka 5750 +/- 450 złoty. i tu pytanie, bo w testach widziałem ze ma mniejszy pobór pradu od mojej obecnej karty i czy zasilacz 350 be quite da rade z ta karta ? drugie pytanie, jak reszta sprzetu poradzi sobie z 5750 ? ewentualnie mozna sprzedac proca i poszukac jakiegos x3. no i w koncu za te ramy musialbym sie zabrac czy moga jeszcze zostac :P ? z gory dzieki . pozdrawiam p.s. proc pogoniony narazie na 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Na Twoim miejscu bym zmienił proca. Jeżeli kartę też musisz zmienić to przynajmniej HD5770. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek001 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 zasilacz może i dałby radę uciągnąć, ale jak będziesz wymieniał resztę podzespołów to wątpie żeby wszystko śmigało. Możesz być na granicy xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Kuma potrzebuje bardzo dużo prądu. HD5770 dużo nie pobiera, więc pobór prądu dużo by sie nie zmienił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) jezeli mialbym <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 5770 to napewno proca nie zmienie. bo fundusze mnie w tym momencie mocno ogranicza. i tu pytanie czy warto do takeij konfiguracji szarpać sie na tego 5770 ? i pozniej zmienić proca ram i zasiłke ? Edytowane 31 Stycznia 2010 przez bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Na razie bym zmienił proca. Karta po oc z lepszym procem powinna dawać radę w nowszych grach. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 a moze kupic grafe a potem zmienic proca i wszystko na am3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Po co? Jak sprzedasz kume w dobrej cenie to dokładając kilka zł masz x2 240 lub x3 425 i wystarczy Ci na kartę. Edytowane 31 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 w sumie to masz racje. ostatnio widzialem na allegro 7750+ ktory poszedł za 200 złoty Oo i faktycznie dołoze kilka złoty i mam cos nowszego. te kilkanascie złoty juz chyba dozbieram do tego proca :). a jeszcze pytanie co do zasiłki, da rade z jakims nowszym x2 lub x3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jeżeli radzi sobie z kuma to z nowszym procem nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zasilacz da radę. To w końcu Be Quiet SP, który na pewno nie jest dolną półką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) warto interesowac sie ta karta http://www.proline.pl/sklep.php?p=ASUS+HD5770+512 albo http://www.allegro.pl/item892632082_ati_ra...r5_dx11_fv.html ?? procek AMD Athlon II x3 425 s.AM3 BOX. Edytowane 1 Lutego 2010 przez bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) Ja bym postawił na tą drugą, bo to chłodzenie na Asusie podejrzanie przypomina glaciatora, który raz, że jest głośny jak suszarka to jeszcze nie grzeszy wydajnością. Niestety sam się o tym przekonałem. Edytowane 1 Lutego 2010 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...