Olek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Wreście udało mi sie zebrac pieniadze na nowa drukarke :wink: stary lexmark odchodzi do lamusa i mam teraz problem jak wybrać?? Atramentowa czy laserowa Atramentowa cena do około 750zł (color) Canon i550 Canoo s-600 Epson c80 HP 5500 czy inna ??? Laserowa jakaś najtańsza czarna (duzo drukuje tekstu) cena około 1000zł i jeszcze kilka pytań :?: Czy warto kupowac taka drukarke za 700 czy wystarczy mi taka za 300zł :wink: ??? np: EpsonC42UX albo Canon i320 Jak to jest z tymi laserowymi czy naprawde sa takie tanie ile w pzreliczeniu na strony starcza jeden (chyba tak to się nazywa) tuner i ile on kosztuje (oczywiście czarny)???/ Czy z kolorowymi jest podobnie czy sa tansze od atramentowych?? Czy jest wielka róznica w wydruku zdjeć miedzy taka tanszą laserowo czarna a atramentową w/w. ??? (np: tekst czy jakis wykresy,zdjecia,obrazki czerni)??? Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Moim zdaniem nie ma sensu kupować drukarki atramentowej powyżej 500Zł. W zasadzie wszystkie mają podobną jakość wydruku. Jeżeli dużo drukujesz to na laserowej zaoszczędzisz w przyszłości, ale z drugiej strony w drukarkach atramentowych mozna kupować nie oryginalne pojemniki z tuszem które są tanie. Róznice między laserową a atramentową w nowych drukarkach przy drukowaniu tekstu jest niewielka. Różnice widać przy drukowaniu obrazów, szczególnie na słabym papierze który przy drukowaniu grafiki na atramentówkach robi sie mokry od tuszu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Ma ktos taki model Epson C82 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5441 jak jej parametry maja sie do Canona i550 (chodzi przedewszytskimo dpi która liczba pierwsza czy druga jest ważniejsza) i cena czy warto dopłacac do Canona Canon i550 http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=249 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Hmm a ja bym kupil drozsza drukarke i to ktoras z HP. Dlaczego ? bo tak naprawde t oproducenci zarabiaja na tuszu i jak dziabniesz sobie tania drukarke bo chcesz zaoszczedzic to na tuszu Cie okradna. Tak wiec oplaca sie kupic drozsza ale taka do ktorej tusz nie jest kolosalnie drogi, taka ktora jest oszczedna w zurzyciu tuszu (z tego przedzialu polecam HP 9x0c) No i taka do ktorej wlanie nieoryginalnego tuszu lub napelniacz nie nastrecza problemow i jest w miare dla sprzetu bezpieczne :) Hp takze ma ta zalete ze serwis u nas ma dobry w porownaniu z innymi firmami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 pare dni temu kupilem hp 5550, jestem strasznie zadowolony kosztowalo mnie to 400 zł, jakosc druku jest fantastyczna i szybko drukuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Z niektórymi z najtańszych laserów możebyć problem pod innymi systemami operacyjnymi, to takie windrukarki :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 pare dni temu kupilem hp 5550, jestem strasznie zadowolony kosztowalo mnie to 400 zł, jakosc druku jest fantastyczna i szybko drukuje :D A wiesz że twoja 5550 jest zabespieczona chipem przed uzupełnianiem i stosowaniem zamienników?? Kupując ją skazałeś się na używanie wyłącznie oryginalnych tuszy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 pare dni temu kupilem hp 5550, jestem strasznie zadowolony kosztowalo mnie to 400 zł, jakosc druku jest fantastyczna i szybko drukuje :D A wiesz że twoja 5550 jest zabespieczona chipem przed uzupełnianiem i stosowaniem zamienników?? Kupując ją skazałeś się na używanie wyłącznie oryginalnych tuszy... naszczescie mnie stac na orginalne tusze, poto kupilem drukarke zeby drukowac a nie szczypać się :) ostatnio kupilem napelniacz do 840c i myslelem ze rozwale wszystko w drobny mak jak zaczolem uzupelniac i teraz <span style="color:red;">[ciach!]</span>le wszystkie napelniacze wole dac 50 zl wiecej i miec spokoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Zaraz zaraz - mam zamiar kupic 5550 i dopiero co czytalem ze dopelnic tusze to prostota (jest kilka watkow na forum - oto jeden z nich http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=213...6d0730d929a8a1) a tu takie nowosci slysze ze chip i mogila - prawda to czy jakis spozniony dowcip z 1 kwietnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubby Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Zaraz zaraz - mam zamiar kupic 5550 i dopiero co czytalem ze dopelnic tusze to prostota (jest kilka watkow na forum - oto jeden z nich http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=213...6d0730d929a8a1) a tu takie nowosci slysze ze chip i mogila - prawda to czy jakis spozniony dowcip z 1 kwietnia. Nie, to nie dowcip. Mój kupmel pracuje na WGK. Sprzedaje wyłącznie tusze i uzupełniacze. Powiedziałe że 5550 kożysta z tuszy 57 i 58 (czarny i kolor). Oba są zabespieczane tymi chipami. Powiedział że teoretycznie jest możliwość napiełniania ich, ale jest to zupełnie nie opłacalne. Nie ma też do tej drukarki zamienników. Jedynie można urzywać oryginałów. Dobrze że te przynajmniej nie przekaraczają na WGK 100zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...