citizen Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Czy USB może kolidować z jakimiś urządzeniami ? I jakie w ogóle są wady i zalety stosowania USB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 z tego co wiem to USB jest bezkolizyjne :) a teraz o + i - zalety: prawdziwy p&p (mozna sprzet wyjmowac i wkladac kiedy sie tylko chce) latwo sie wpina znikome problemy z kompatybilnoscia szerokosc zastosowan (szczegolnie USB 2.0) wady: trzeba ciagnac kable (nie jest to lacze radiowe) wczesne win$zajsy nieobsluguja USB :( szybko zaczyna brakowac miejsca na nowe urzadzenia (standardowo kazde mobo ma 2-6 portow usb) ;) pod 1 port mozna podpiac tylko ~127 urzadzen ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 czy aby napewno nie moze kolidowac ??? wydaje mi sie ze widzialem przypadki "kolidowania" przerwan USB z innymi urzadzeniami. ale moze mi sie wydawalo 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 u mnie na drugim kompie usb koliduje z plyta ;]]] powaga......jak nie wylacze urzadzen usb przy starcie to komp nie ruszy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 u mnie na drugim kompie usb koliduje z plyta ;]]] powaga......jak nie wylacze urzadzen usb przy starcie to komp nie ruszy ;] no to zmien zasilacz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 to nie wina zasilki.....tylko plyty , sprawdzalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 a mi sie zdaje, ze to nie to forum.... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 USB zajmuje przerwania i może kolidować z innymi urządzeniami na tym samym przerwaniu - ja miałem myszkę USB i waliła się z Tunerem TV dopóki go nie przełożyłem do innego PCI. Jak jest dużo portów USB i wszystkie inne bajery na płycie też są powłączane to rzeczywiście niekiedy nawet sama płyta nie startuje - trzeba z czegoś zrezygnować :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...