matipwa Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Jestem posiadaczem pendrive Patriot Xporter XT Boost 8GB. Kupiłem go z mylą o bardzo dobrych osiągach w odczyciejak i zapisie danych. po przetestowaniu pendrive programem Crystal (coś tam ;) nazwy dokładnej nie pamiętam) ale pamiętam wyniki odczytu 18 MB i zapisu 6 MB test robiłem na Win 7 i Win Vista. Co polecicie zrobić z takim fantem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Sprawdź na XP - najlepiej na innym kompie. Edit: Puściłem test na swoim 4GB (oznaczenie 200X) test i zapis na poziomie 9MB/s to maks. Odczyt 27MB/s z kawałkiem. Niestety niewiele zrobisz, bo oglądałem pudełko oraz stronę Patriota (wraz z pobraniem specyfikacji urządzenia). Nigdzie nie znalazłem ani słowa o gwarantowanej prędkości zapisu. Ogólnie ani słowa o prędkości zapisu. Jest tylko odczyt do 30MB/s i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ja mam 8GB X180 , odczyt przy dużych plikach waha się w okolicach 30MB , zapis podchodzi pod 20MB. Ale jak się kopiuje mniejsze plik to jest już znacznie gorzej. W domu mam 2 kompy , na jednym siedzi win 7 na drugim mam xp i kubuntu 9.10 , na wszystkich prędkości zbliżone , ale to właśnie win 7 ma te 1-2MB więcej. A do testowania można użyć programu ATTO , bo podaje względnie wiarygodne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szquar Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Ja posiadam takiego patriota (xt 200) z tym że wersje 16gb. W ATTO maksymalna prędkość zapisu to ok 11mb, odczyt 30mb. Robiłem z nim przeróżne rzeczy, w którymś temacie ktoś polecał sformatować go programem panasonica, co też robiłem. Wszystko to było bez znaczenia. Prędkości były zawsze prawie identyczne, sprawdzałem na kilku komputerach (2 laptopy i jeden stacjonarny) na viscie i na win7. Niektórzy mają na tym modelu koło 15mb w zapisie. Może po prostu trafił ci się taki felerny pen. Edytowane 7 Lutego 2010 przez szquar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matipwa Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Pierwszy zrzut Windows 7 system plików FAT32 Windows 7 NTFS Windows XP NTFS Ogólnie patrząc na zrzuty odczyt może być zapis masakra nie tego oczekiwałem od tego pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...