jankeshin Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam. Kupiłem na Allegro tego oto kompa http://allegro.pl/show_item.php?item=90467...82+wys%C5%82any. I mam problem z zainstalowaniem Xpka. Chodzi o to, że po włożeniu płyty z xp (oczywiście ustawiony jest boot z płyty) instalacja przechodzi tylko początkową fazę czyli do miejsca gdzie enterem zatwierdzamy instalację. W tym właśnie momencie pojawia się komunikat mówiący o tym, że komputer nie wykrył żadnego twardego dysku. Sam twardziel na 100% jest sprawny (sprawdzane pod innym kompem). Na dodatek bios jest po niemiecku, co już w ogóle zabiło mi klina. Panowie jak to ugryźć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 dysk twardy jest na sata czy na ata ? ten xp to wersja bez sp, z sp1, sp2, sp3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankeshin Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 dysk twardy jest na sata czy na ata ? ten xp to wersja bez sp, z sp1, sp2, sp3 ? ata, sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro0912 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Próbowałeś postawić system na innym kompie, a później przepiąć twardziela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 1. Upewnij się, że jest prawidłowo podłączony, że zworka jest dobrze ustawiona i że bios go wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MightyMiggy Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Próbowałeś postawić system na innym kompie, a później przepiąć twardziela? Jak tak postawi xp to przywita go blue screen albo restart w petli :] Obadaj inny nosnik albo zalatw xp z sp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Hmmm.... A to nie jest jakiś MX7 albo inne guano obcięte przy pomocy nLite? Ludzie lubią wycinać starsze sterowniki, aby oszczędzić kilka MB na płycie instalacyjnej. A potem wkładasz płytę do starszego kompa i są kwiatki. Weź normalna płytę XP z SP3 beż żadnego obcinana nLite i powinno polecieć bez problemu. Chyba, że masz RAID domyślnie włączony albo inne kwiatki w ustawieniach bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankeshin Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 (edytowane) Próbowałeś postawić system na innym kompie, a później przepiąć twardziela? Tak, ale jakoś nie rusza :/ Nawet podpiąłem twardziela z kompa na którym pracuję i też lipa. Na okręta wywala jakieś niemieckie komunikaty z opcją wciśnięcia F1 (wejście do biosu). Postawiłem na innym kompie, formatowałem go na innym kompie także jak pisałem jest sprawny na 100%. Może twardziel jest jakoś wyłączony w biosie? Z tym że podkreślam, po niemiecku znam trzy słowa: ja, najn i sznela (to dzięki Hansowi Klossowi ;) Edit. Już widzę, że pojawiły się inne opcje wyjścia z tego. Będę próbował. Ale gdyby coś Wam jeszcze przyszło do głowy to piszcie śmiało ;) Póki co, dzieki wielkie. Edit.2. Piszecie o innym nośniku. Ale ja z tego nośnika zainstalowałm system na tym twardzielu, ale pod innym kompem. Czyli jako taka płytka jest ok. Tak czy siak, spróbuję z inną windą, ewentualnie wezmę linuxa. Edytowane 8 Lutego 2010 przez jankeshin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 ew. mozna zobaczyc miejsce na tasmie ata, pod ktore jest wpiety dysk. sprawdzic rowniez do ktorego kanalu ide jest wpieta tasma w mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...