Prolog Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Mysle ze 95% osob ktore tu pisaly, nie wspominajac o osobach ktore zagladaly do przyklejonych zestawow i kupowaly je w ESC bez informowania innych ;P Nie ma sie czego obawiac, trzeba poczytac o danym sklepie i juz. Jezeli sklep jest pewny i polecany to trzeba wiedziec ze obowiazuja go normalne normy prawne i dzialania wiec nie ma co sie stresowac reklamacjami ktore w ogole mozna by realizowac u producenta. Caly mit narasta przez to ze ludzie jako sklep internetowy okreslaja "firmy" z allegro i nie tylko, ktore sprzedaja dziwne produkty bez gwarancji za pol ceny a same zarejestrowane sa na Cyprze czy innym raju podatkowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Witam mam zamiar niedługo zakupić pc. Nie mogę się zdecydować jednak czy ma to być zestaw z i5 750 czy PII x4 955be. Jeśli dysponujecie wiedzą na temat tych procesorów proszę pomóżcie mi w dokonaniu lepszego wyboru. Proszę w argumentach o pomijanie kwestii ceny interesuje mnie wydajność i testy. Dziękuję za przeczytanie posta pozdrawiam i życzę miłego dnia. Pc ma być do gier przede wszystkim Edytowane 8 Czerwca 2010 przez SiQEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Jesli chodzi o gry i5 750 bedzie duzo wydajniejszy po OC, bez OC roznica bedzie znikoma. Takze jak krecisz to i5, jak nie to 955 bedzie ok. Napisz jeszcze do czego ten PC ma sluzyc. Edytowane 8 Czerwca 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Tyle ze to cena jest kluczowa w porownaniu. Wydajnosciowo to prawie ten sam poziom na stock, po OC i5 lepsze ale! No wlasnie male ale. W cenie i5+mobo mamy 955+mobo+chlodziwo i efekt jest taki ze intela krecimy na tyle na ile box pozwoli, a AMD jedzie duzo wyzej. Oczywiscie AMD trzeba wyzej krecic by sie zrownaly, ale kultura pracy i temp nieporownywalne, no i 955 i tak bedzie wydajniejszy. Jesli natomiast masz ta kase na i5 750 to kupuj bo bez watpienia to dobry procesor z duzym potencjalem. Ludzie maja rozne podejscie, ale ja na przyklad te 100 zl wiecej (chyba wiecej) wolalbym dolozyc do grafiki, dysku do raid 0 czy nawet myszki ;P Ale co kto woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...