wrrrr Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam. Mam plyte glowna ASUS P4PE-X TE i procek Intel Pentium 4 3.0 GHZ PRESSCOTT. Problem w tym, ze gdy w biosie ustawiam procka na 3.0 nawet sie nie chce wlaczyc system, wiesza sie zanim jeszcze zobacze ladowanie windowsa. Gdy daje na 2.85 wlacza sie, ale po jakims czasie juz na pulpicie lapie zwieche. Teraz mam na 2.8 i dziala normalnie, ale zwiesza sie co jakis czas np. 2-3 razy dziennie i wtedy pomaga tylko reset. Czy moze byc to spowodowane tym ze mam 256RAM? I czy jak kupie 1gb to bedzie dzialal normalnie, wlaczy sie na 3.0 i nie bedzie sie zwieszal? Zasilacz: Zasilacz: ModeCom ATX FEEL 2 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Stawiam na zasilacz. Ewentualnie możesz jeszcze spróbować z ręcznie ustawionym zasilaniem procesora, dzielnikiem pamięci i timingami. Prescotty to były poniekąd proądożerne grzałki toteż FEEL 350W nie budzi zaufania ani trochę. W ogóle, w tym przypadku szczególnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...