Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest to ani specjalnie znana, ani specjalnie polecana firma. Typowy lowend. Poza tym nie powiedziałeś, czy chodzi o CRT czy LCD.

Lepiej zrobisz, jak podasz swoje wymagania oraz sumę do wydania, a my coś polecimy, czyli:

- LCD czy CRT?

- nowy czy używany?

- ile cali?

- do czego będzie głównie używany (gry, grafika, filmy, internet)?

- ile możesz wydać? czy potrzebujesz faktury lub czy musi to być konkretny sklep? (np. w okolicy z odbiorem osobistym)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha :) No więc po kolei:

-LCD

-nowy

-19"

-internet, czasami mało wymagające gry

-do 400-500zł (wiem, że cena nie pozwala na duży wybór...)

-potrzebuje faORT: ORT: ktury, obojętnie jaki sklep (może być zakup przez internet)

+ chciałbym, żeby posiadał głośniki, ponieważ mam mały pokój i jeszcze mniejsze biurko...

Edytowane przez pepegold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci kolego tak, obecnie jadę właśnie ponad 11 rok na monitorze crt firmy AOC, złego słowa nie mogę o nim powiedzieć. Tysiące godzin ciągłego wyświetlania i bezawaryjnej pracy. Nie wiem jak dzisiaj spisuje się ta marka, ale zapamiętam to jako solidny produkt. Obecnie przymierzam się do zakupu również monitora na lata, tym razem będzie to na 90 % Eizo :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NEC V191W 400zł

NEC V221W 500zł

Bez głośników, bez złącza cyfrowego, ale porządnie jak na TNki wyświetlają obraz.

Raczej zapomnij o kwadratowych 19tkach, drogie i jednak zawężają widzenie. Przyzwyczaisz się do pełnej panoramy szybciej niż myślisz.

Obecnie przymierzam się do zakupu również monitora na lata, tym razem będzie to na 90 % Eizo

Ciekawe czy dożyję czasów, kiedy EIZO klasy S2233W będzie za ok. 1500zł - będę w niebie :D Edytowane przez Wiedzmin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi