Rearus Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Witam, mam okazję dorwać Mugena I, pozostaje tylko kwestia tego za ile się opłaca go brać i czy zapinki na AMD są jedne? Tj. wiem, że pracował na s.939 i zastanawia mnie czy będzie pasować na am3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 AM3 ma taki sam rozstaw otworów jak AM2 i AM2+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Więc co z 939? Nie będzie pasowało jeżeli gość nie ma zapinek pod am2/am2+? I ile można za niego dać? Gwoli ścisłości, gość napisał: Cooler pochodzi z demontażu mojego PC którego wyminiam na notebooka więc nie będzie mi potrzebny. Pracował z procesorem Athlon na socket 939 (nie posiadam do niego dodatkowych przejściówek do monatażu z intelowskimi CPU - zaginęły przy przeprowadzce. Proszę o szybkie odp. bo muszę się szybko decydować ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 (edytowane) Socket 939 ma chyba ten sam rozstaw co am2 więc powinno pasować (nie jestem pewny w 100%) a za mugena jakieś 80-90zeta. Zawsze możesz kupić mugena i jak nie będzie pasowało to dokupisz mocowanie. Edyta: nie wiem czy znajdziesz mocowanie do mugena Edytowane 16 Lutego 2010 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Po ptokach. Na karaka warto zwracać uwagę? Jeżeli tak, to do jakiej kwoty? Co jeszcze z używanych ciekawego może się pojawić, ew. nówki, chociaż coolery raczej jakoś specjalnie awaryjne nie są, a jak można trochę zaoszczędzić to też dobrze. Do 100~ zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Do tej kwoty to lepiej poczekaj na ninje, mugena. Za karakorum około 60zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 ten mugen pasował na am2/am3 bez problemu, on miał mocowanie VTLS czy jakoś tak i był mocowany tak jak boxowy cooler czyli do tych 2 plastikowych wystających "dinksów" z koszyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Jak już pisałem po ptokach, wziąłem Karaka ;). Jak trafi się jakaś okazja to najwyżej będziemy zamieniać, bo Karak mimo wszystko na ali z tego co obserwowałem ma spore parcie. Chociaż nie sądzę, żeby jakieś MEGA różnice były między Karakiem a Mugenem jeżeli chodzi o temperatury. Swoją drogą, Mugen jest chyba większy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...