Skocz do zawartości
Rearus

Scythe Mugen I

Rekomendowane odpowiedzi

Więc co z 939?

Nie będzie pasowało jeżeli gość nie ma zapinek pod am2/am2+?

I ile można za niego dać?

Gwoli ścisłości, gość napisał:

Cooler pochodzi z demontażu mojego PC którego wyminiam na notebooka więc nie będzie mi potrzebny. Pracował z procesorem Athlon na socket 939 (nie posiadam do niego dodatkowych przejściówek do monatażu z intelowskimi CPU - zaginęły przy przeprowadzce.

Proszę o szybkie odp. bo muszę się szybko decydować ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Socket 939 ma chyba ten sam rozstaw co am2 więc powinno pasować (nie jestem pewny w 100%) a za mugena jakieś 80-90zeta. Zawsze możesz kupić mugena i jak nie będzie pasowało to dokupisz mocowanie.

Edyta: nie wiem czy znajdziesz mocowanie do mugena

Edytowane przez stolara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ptokach.

Na karaka warto zwracać uwagę? Jeżeli tak, to do jakiej kwoty? Co jeszcze z używanych ciekawego może się pojawić, ew. nówki, chociaż coolery raczej jakoś specjalnie awaryjne nie są, a jak można trochę zaoszczędzić to też dobrze. Do 100~ zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem po ptokach, wziąłem Karaka ;).

Jak trafi się jakaś okazja to najwyżej będziemy zamieniać, bo Karak mimo wszystko na ali z tego co obserwowałem ma spore parcie. Chociaż nie sądzę, żeby jakieś MEGA różnice były między Karakiem a Mugenem jeżeli chodzi o temperatury. Swoją drogą, Mugen jest chyba większy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi