Skocz do zawartości
xor

dobry 19" vs b.dobry 17"

Rekomendowane odpowiedzi

HQ12, ktory monitor nie jest flat?! Wiesz jedynym monitorem ktory na prawde jest flatem t lg flatron bo obie pwierzchnie ma płaskie ;)

Miałem na mysli tego hundaja ;)

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4657&sid=1

Nie wiem cy to dokładie ten, juz nie ja bede wnikac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HQ12, ktory monitor nie jest flat?!  Wiesz jedynym monitorem ktory na prawde jest flatem t lg flatron bo obie pwierzchnie ma płaskie ;)

Miałem na mysli tego hundaja ;)

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4657&sid=1  

Nie wiem cy to dokładie ten, juz nie ja bede wnikac ;)

No właśnie, on jest płaski, czy nie ? :oops: Ale chodzi mi o prawdziwą płaskość :twisted: 8) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitory superpłaskie mają specjalne układy odpowidzialne za zachowanie geometrii obrazu w rgach ekranu więc zawsze to potencjalny układ do awarii w przyszłości. :)

małą jest różnica czy pełny-płaski czy nadlewany, oby miał porządny obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem tego Hyundai'a w akcji (na karcie radeon7000) i nie jest zły - ale najwyższych lotów też nie jest - jeżeli masz zamiar korzystać głównie z 1024x768 - to nie wiem czy 17 nie będzie lepsze ... ale jeżeli potrzebujesz dużych rozdzielczości to ten Hyunadi nie jest taki zły - ja siedziałęm przy nim parę godzin w 1200x1000 (zaokrąglam, żeby mi się nikt nie czepiał) i jest gito - tylko się nagrzewa chwilę - płaska to jest dopiero ta szyba na wierzchu. Aaaa i efekt pompowania ma straszny ... ale i tak nie przesiądę się dobrowolnie z porotem na CRT....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh za taka cena, z takimi parametrami jest to bardzo dobra okazja :)

Sam taki 19" LG chyba o podobnych parametrach jest jednak droższy o kilku stów :|

ps. o co chodzi wam z tymi płaskimimonitorami? Macie na mysli "wrażenie" po ogladaniu obrazu na nim? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wrazenia sa i to duze na takim FD Trinitronie 19" :D.......niewiem czy sie przyjzales wiekszosc na rynku monitorow to niejest plaska tylko te szklo co ma nalane jest plaskie a nie caly kineskop i dziw mnie bieze ze niewiedziales o tym.....mnie sie wydaje ze mnonitory na kineskopach tych co wyzej wymienilem sa deczko lepsze i oplaca sie jednak doplacic do czegos takiego i niema co oszczedzac na monitor bo to jest podstawa i w dodatku bedzie to uzywane przez pare ladnych lat

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOBO --> ech, no to mnie nie pocieszyles... :( Nie toleruje efektu pompowania - sam teraz siedze na 14" (mam go od 10lat) ktory ma niezwykle silny ten efekt, i juz nie moge zdzierzyc !

Wczoraj bylem zdecydowany na tego Hyundaia.

Przedwczoraj rozwazalem pozyczke i kupno NEC-a FE991SB (ok.1234zl)

Dzisiaj juz sam nie wiem - moze jednak ta 17" NEC-a?... buuu... :(

Aha, moze ktos jest zainteresowany kupnem :

10 letni GoldStar 1460, 14", - wyjatkowa okazja! Asymetryczy rozklad barw ! Sprzetowy antialiasing ! Efekt stroboskopu !

:wink: :wink: :wink: :wink:

Tak generalnie, to mam do odstapienia cale prywatne muzeum techniki komputerowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19". Powinien byc w czwartek (o ile nie bedzie mial widocznych wad przy odbiorze). Zdam relacje z uzytkowania. Na poczatku bedzie bardzo nieobiektywna (w koncu przesiadam sie z 14" na 19" :D ), ale potem podam pelen wykaz bledow i wypaczen Hyundaia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, sa problemy z dorwaniem go na hurtowniach (tak przynajmniej sie tlumacza w sklepie...) i ciagle go nie mam - i w tym tygodniu juz nie dostane, mam WIELKA nadzieje ze w poniedzialek juz tak...

:evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja już od pewnego czasu rozpatruje kupno monitora.

Mój ma już ok 10 lat, ale jeszcze dobrze się trzyma. Kupiłem go jak kupowałem mojego 486 DX2 /66MHz :-), achhh te czasy.

Jest to Highscreen MS 1570 LE i wyciąga 1024x768 i jest znośnie.

Zastanawiam się nad NEC'iem FE991SB.

Ale korcą mnie LCD, nie wiem czy opłaca się jednak kupić 15', bo na droższego mnie nie stać.

Wole chyba 19' zważając na to iż zajmuje się amatrosko pracą w 3ds max i programowaniem

Doradźcie

Pozdrawiam

Garret

Bywajcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja już od pewnego czasu rozpatruje kupno monitora.

Mój ma już ok 10 lat, ale jeszcze dobrze się trzyma. Kupiłem go jak kupowałem mojego 486 DX2 /66MHz :-), achhh te czasy. 

Jest to Highscreen MS 1570 LE i wyciąga 1024x768 i jest znośnie.

Zastanawiam się nad NEC'iem FE991SB.

Ale korcą mnie LCD, nie wiem czy opłaca się jednak kupić 15', bo na droższego mnie nie stać.

Wole chyba 19' zważając na to iż zajmuje się amatrosko pracą w 3ds max i programowaniem

Doradźcie

Pozdrawiam

Garret

Bywajcie!

Ten Nec to dobry wybór. Sprawdź go tylko przed zakupem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...