Skocz do zawartości
costi

Toshiba U400-10j, Wymiana Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam laptopa jak w temacie, o takiego: http://eu.computers.toshiba-europe.com/inn...xup/productPage

Chcialbym w nim wymienic procka, bo obecny powoli przestaje wystarczac (przy ogladaniu filmow 1080p zasuwa na 100% bez przerwy a i tak balansuje na granicy plynnosci). Mysle nad T7300 albo T7500.

W zwiazku z powyzszym mam pare pytan:

1. Czy CPU na FSB 800MHz wymaga pamieci 800MHz, czy moga chodzic asynchronicznie (przynajmniej jedna kostke mam 667MHz)?

2. Czy ktos ma informacje czy ktorys z w/w prockow bedzie pasowal do tego laptopa? Na stronie Intela porownywalem obecny T2390 z T7300/T7500 i wychodzi mi, ze socket jest ten sam... screeny z CPU-Z i dokladny part number laptopa moge podac wieczorem, jak wroce do domu.

3. Czy moge sie spodziewac skrocenia czasu pracy na baterii? Teoretycznie TDP obu jest takie samo (35W).

4. Czy taka zabawa ma w ogole sens? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) moze chodzic asychronicznie przynajmniej w dellu vostro 1500 chodzi ram na 667

2)

3) tak troszke

4) jezstes pewien ze to wina proca a kodekow ?

ps moze masz kogos z waw-wy czy gdzie tam mieszkasz ;-) zeby spradzic czy poprostu proc zapradzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi