Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

UPDATE

Wzmak AV wy7brany : YAMAHA RXV765

Nosze sie z zamiarem kupienia wzmacniacza

Cel: sluchanie muzy 30% ogladanie filmow z ( DTS ) 40% gry 30%

Zrodlem w wiekszosci przypadkow bedzie karta X-Fi czasami moze PS3 ( BlueRay movies )

interesuje mnie ktory wzmacniacz ma wieksze mozliwosci audio, jakosc dzwieku ,podlaczenia itp

( nie interesuje mnie video scaler i sprawy zwiazane z video )

ogolnie poprosze o plusy i minusy nizej wymienionych wzmakow .

Przypuszczam ze na PPC jest paru posiadaczy tego sprzetu .

moje typy :

ONKYO TXSR607

YAMAHA RXV765

Glosniki:

Dodam ze cudow nie oczekuje do w/w wzmakow dojdzie jakis budrzetowy zestaw 7.1

a bardziej prawdopodobne ze bede skladaj kolumny indywidualnie ,

jakies dobre i w miare tanie przody i przecietne/srednie satelitki .

na pierwszy ogien chce wziac przednie glosniki

Koda D858F

albo tansze

Sony SSF6000

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego...yamaha z doswiadczenia to żadnqa rewelacja...ale onkyo jest spoko - nawet sie nie zastanawiaj...tylko nie wiem czy sens bys brał 607 - mam 577 i jest ok(może troszkę mocy mniej ale styka - a że dostałem w tej samej cenie co 507 to tylko się cieszyć).kwestia ile kanałów - nastawiałem sie na 5.1 ale w tej samej cenie trafiłem 7.1....co do kolumn to olej ten chłam - ciut drożej kupisz heco victwa które sa naprawde dobrze grającymi kolumnami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego...yamaha z doswiadczenia to żadnqa rewelacja...ale onkyo jest spoko - nawet sie nie zastanawiaj...tylko nie wiem czy sens bys brał 607 - mam 577 i jest ok(może troszkę mocy mniej ale styka - a że dostałem w tej samej cenie co 507 to tylko się cieszyć).kwestia ile kanałów - nastawiałem sie na 5.1 ale w tej samej cenie trafiłem 7.1....co do kolumn to olej ten chłam - ciut drożej kupisz heco victwa które sa naprawde dobrze grającymi kolumnami

Ta Yamaha to ten sam poziom jakościowy co ten ONKYO :] Yamaha obecnie to jest słaba przy niższych modelach (3xx,4xx,5xx) - widać odbicie tego po masie urządzenia (Yamaha 3xx/4xx/5xx to 8-9KG a 663 to 11,5 KG, 765 11 KG).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tendencyjny, bezwartościowy pic na wodę (gdzie pomiary w ogóle?). Dobry Pioneer to może był 1018 ... ale 1019 ? :/

Oczywiście, że nie jest to żadna wyrocznia :) tylko jakieś tam subiektywne porównanie kolesia z audiojunkies.com,

ostatnio to czytałem i mi sie skojarzyło więc przykleiłem tutaj.

nie ma pomiarów... jeśli takie robiłeś to zaproponuj coś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś brzmienie yamahy wogóle mi nie podchodzi...jest takie lekkie(jak wszystkie yamahy)....onkyo dobrze smiga tylko trzeba dobrych kolumn do niego...zastanawiałem sie też nad pionkiem 819 i soniakiem dh700 no ale w świetnej cenie dostałem onkyo i generalnie jestem zadowolony - ma niezły eq choc nie podoba mi sie filtracja kanału subwoofera - jakas taka mało czuła na zmiany częstotliwości(albo mój subik jest za słaby by to odczuć z sensem)

No i masa - onkyo waży i żre prąd a to znaczy że mocy mu nie zabraknie w połowie skali - reszta tych ampli nie jest w stanie podac więcej jak 50 wat na kanał(przy wszystkich) bo odrazu słyszalne sa niemiłe zniekształcenia...a 5x100 przy zuzyciu 250 wat to normalnie cud

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupilem w bardzo dobrej cenie ta Yamahe 765 , ogolnie jest spoko

muza DTS na ktorej mnie najbardziej zalezalo leci po Optyku ( Toslink) do wzmaka i dzieki DTS Interactive

X-Fi puszcza w ten sposob sygnal 5.1 droga po ktorej do niedawna mozna bylo puscic tylko Stereo .

Najbardziej dobil mnie wbudowany w wzmaka Tuner , brzmieniem przypomina jakies tanie grajki .

Teraz stoje przed zakupem 2 przednich kolumn , szczegolnie bogatych w czyste srednie i wysokie tony

moze niejako przy okazji polecicie cos w cenie do max 1500zl ( wiem ze to malo ale audiofilem nie jestem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi