Killer85 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Witam wszystkich Jak w temacie Jak wiadomo ten model ma problemy z kartami pamięci i należy wtedy wgrać nowy soft. Ja właśnie chcę to zrobić ale fon nie chce się połączyć z kompem. Kabel jest dobry Jak podłączam do kompa to pisze mi KABEL USB PODŁĄCZONY.WYBIERZ TRYB i wszystko ładnie pięknie tylko że po wybraniu trybu się niełączy. Zainstalowałem najnowsze PC SUITE ze strony Nokii i dalej nic. Obecne działam na Win 7 64 bit ale próbowałem na XP 32 bit i też nie wykrywał Co jest grane sam niewiem. Jakieś blokady są w fonie czy co Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Pytanie: jaki tryb wybierasz? Powinno być "PC Siute" lub cokolwiek innego niż ten, którego używasz do podłączenia jako "pendrive"- czyli żadne "pamięć przenośna" itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Wybieram:TRYB NOKIA bo to jest tryb do podłączenia z kompem poprzez PC Suite. Po wybraniu tego trybu program szuka telefonu i nie znajduje Dziwne Sprawdzałem inne porty USB i to samo Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Jakiś ułomny program (do odtwarzania mp3/nagrywania/przeglądarka plików/czegokolwiek) podpina się do komórki jako pamięci masowej? Sprawdź kabel korzystając z trybu "transfer danych" lub "pamięć przenośna" czy jak tam po polsku jest opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Jakiś ułomny program (do odtwarzania mp3/nagrywania/przeglądarka plików/czegokolwiek) podpina się do komórki jako pamięci masowej? Sprawdź kabel korzystając z trybu "transfer danych" lub "pamięć przenośna" czy jak tam po polsku jest opisane. Program jest do backupu telefonu oraz aktualizacji oprogramowania(to jest mój cel) Po włożeniu karty pamięci i wybraniu trybu pamięci masowej(widziany w systemie jako pendrive)nic się nie dzieje.Win nie wykrywa Telefon podłączony do komputera reaguje pokazaniem na wyświetlaczu jaki tryb wybrać Niewiem co jest grane Pomysłów mi brak Kabel zły?Jakim cudem skoro reaguje..dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Wiem do czego jest program, ale może jakiś inny program w tym czasie próbuje dostać się do pamięci karty? Spróbuj dostać się przez program do pamięci telefonu - to powinno działać prawidłowo. Jeśli nie, to być może walnięty kabel. Sprawdź w innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Bez karty jest tak samo Próbowałem na Win Xp i drugim kompie z Win7 32 bit i to samo jest tam czyli brak wykrycia telefonu prze program PC SUITE lub wogóle karty pamięci Pozostaje ten kabel sprawdzić...Może to i on ale dziwne bo poprzedni właściciel pisał mi że wszystko śmigało jak trzeba u niego(wiadomo chciał sprzedać to pisał że wszystko jest ok) Dziwne niemniej jednak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 8 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2010 Przepraszam za pisanie posta pod postem na wstępie Dziś dotarła do mnie Nokia 6300 z dobrym kablem Odpaliła się bez problemu w trybie przechowywania danych z kartą pamięci Natomiast Noki 3110 Classic na dal się nie odpala nawet na dobrym kablu Any idea??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...