mateo1977 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Próbowałem sam wybrać pamięci pod płytę MSI H55-GD65 Intel H55 ale niestety nie jestem do końca pewny. Procek jaki mam to I5 750 i właśnie tu chciał bym Was prosić o pomoc by w razie próby np. przy kręceniu go by pamięci nie były jakąś blokadą. Byłem przekonany do KINGSTON KHX2000C9D3T1K2/4GX 2000mhz ale niestety nie ma ich praktycznie nigdzie dostępnych. Więc idąc za poradami z niektórych wątków wybrałem jeszcze Gskill F3-12800CL7D-4GBECO 1600mhz które przy moim szczęściu zniknęły z komputronika i A-Data 4GB (2x2GB) 2000MHz Xtreme Series Szukałem info o napięciach i tak naprawdę do końca nie jestem pewien ale z tego co wiem najbardziej korzystnie pod tym względem wypadają Gskilly. Prosiłbym o jakieś sugestie lub jeżeli to możliwe czy wszystkie trzy się nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2010 Wybór jest ogromny, wystarczy wybrać jakieś dedykowane pod i5/i7 z napięciem do 1.65V. Takie o prędkości 1600 spokojnie pozwola na OC. Np obecnym hitem są GSkill ECO. Był juz taki temat wystarczyło przeszukać forum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2010 a wiecie gdzie można znaleźć te g.skill eco?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) W sklepie ;) 10s googlania... np u naszego forumowego kolegi DDR2 Link Edytowane 11 Marca 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) żeby nie tworzyć nowego tematu: co sądzicie o tych Ripjawsach ? Cena o wiele ciekawsza niż eco. DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - Gskill F3-12800CL9D-4GBRL Ripjaws Będzie to chodzić pod jednym z gigabajtów na P55. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) Rafa, z tego co Jarek mówił to tylko topowe eco się kręcą tak świetnie. reszta to odpady niewarte uwagi. Edytowane 11 Maja 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHiLLiN Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Podłączę się. Planuję zakup konfiguracji z Xeonem X3440 i oczywiście wycisnę z niego ile się da. Czy za słabe ramki nie przeszkodzą w tym? Nie zależy mi na wyliczeniu PI o ćwierć sekundy szybciej, ale o normalnę pracę. Jak duża byłaby różnica między 1066 a 1600? Niby około połowy, ale czy w praktyce również? Jak się mają opóźnienia - też mają znaczący wpływ na ogólną wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...