Skocz do zawartości
mateo1977

Wybór ddr3 2x2gb pod I5.

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem sam wybrać pamięci pod płytę MSI H55-GD65 Intel H55 ale niestety nie jestem do końca pewny. Procek jaki mam to I5 750 i właśnie tu chciał bym Was prosić o pomoc by w razie próby np. przy kręceniu go by pamięci nie były jakąś blokadą.

Byłem przekonany do

KINGSTON KHX2000C9D3T1K2/4GX 2000mhz ale niestety nie ma ich praktycznie nigdzie dostępnych.

Więc idąc za poradami z niektórych wątków wybrałem jeszcze

Gskill F3-12800CL7D-4GBECO 1600mhz które przy moim szczęściu zniknęły z komputronika i

A-Data 4GB (2x2GB) 2000MHz Xtreme Series

Szukałem info o napięciach i tak naprawdę do końca nie jestem pewien ale z tego co wiem najbardziej korzystnie pod tym względem wypadają Gskilly.

Prosiłbym o jakieś sugestie lub jeżeli to możliwe czy wszystkie trzy się nadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór jest ogromny, wystarczy wybrać jakieś dedykowane pod i5/i7 z napięciem do 1.65V. Takie o prędkości 1600 spokojnie pozwola na OC.

Np obecnym hitem są GSkill ECO.

Był juz taki temat wystarczyło przeszukać forum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby nie tworzyć nowego tematu:

co sądzicie o tych Ripjawsach ? Cena o wiele ciekawsza niż eco.

DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - Gskill F3-12800CL9D-4GBRL Ripjaws

Będzie to chodzić pod jednym z gigabajtów na P55.

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączę się.

Planuję zakup konfiguracji z Xeonem X3440 i oczywiście wycisnę z niego ile się da.

Czy za słabe ramki nie przeszkodzą w tym? Nie zależy mi na wyliczeniu PI o ćwierć sekundy szybciej, ale o normalnę pracę.

Jak duża byłaby różnica między 1066 a 1600? Niby około połowy, ale czy w praktyce również?

Jak się mają opóźnienia - też mają znaczący wpływ na ogólną wydajność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi