Skocz do zawartości
NiemacieK

ASUS v8440 (TI4400) czy LEADTEK A250 (TI4400) HELP!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam maly dylemacik i prosze was o pomoc. Chodzi o to, ktora z kart bedzie ciekawszym zakupem. Obie karty w moge miec w tej samej cenie wiec pod uwage biore tylko mozliwosci (glownie o/c). Pytanie kieruje w zasadzie do posiadaczy w/w kart, ale jezeli ktos inny ma cos do powiedzenia w tej kwestii to takimi spostrzezeniami rowniez nie pogardze :D Generalnie chodzi mi o zgromadzenie jak najwiekszej ilosci informacji przed zakupem, zeby pozniej nie bylo "A jednak moglem wziac tego ASUSA/LEADTEKA". Z gory dziekuje za kazda sensowna wypowiedz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno nie w 3Dmarku ale w gierach typu U2, UT2003 i MORROWIND mysle ze ma to juz spore znaczenie, wystarczy porownac wyniki kart z 64mb i 128mb w Codecreatures Benchmark czy Aquanox i okazuje sie ze jednak na 128mb jest troche lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno nie w 3Dmarku ale w gierach typu U2, UT2003 i MORROWIND mysle ze ma to juz spore znaczenie, wystarczy porownac wyniki kart z 64mb i 128mb w Codecreatures Benchmark czy Aquanox i okazuje sie ze jednak na 128mb jest troche lepiej.

duzo ramu miec agp aperature size zwiekszyc i ostro podkrecic pamieci na grafie - to da o wiele wiekszego kopa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzo ramu miec agp aperature size zwiekszyc i ostro podkrecic pamieci na grafie - to da o wiele wiekszego kopa :wink:
Ale jak to juz jest na maxa to nie pozostaje nic innego tylko zmienic sprzeta, bo kto stoi w miejscu ten sie cofa :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy Asus V9280S (ti4200) nie wchodzi w gre... jestem z niej zadowolony 275/600 (mem 3,3) standard i 325/690 :) (tyle ze musisz wywalic orginalny silikon spod blachy i lepiej ja docisnac na mem bo nie pojdzie ponad 660) a 13,3k w 3dm01 na 9x200xp to chyba dobrze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy Asus V9280S (ti4200) nie wchodzi w gre... jestem z niej zadowolony 275/600 (mem 3,3) standard i 325/690 :)  (tyle ze musisz wywalic orginalny silikon spod blachy i lepiej ja docisnac  na mem bo nie pojdzie ponad 660) a 13,3k w 3dm01 na 9x200xp to chyba dobrze....

Raczej nie, bo po co mam sie przesiadac z TI4200 na TI4200. W gre wchodza tylko te dwoe karty, bo moge je okazyjnie kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy Asus V9280S (ti4200) nie wchodzi w gre... jestem z niej zadowolony 275/600 (mem 3,3) standard i 325/690 :)  (tyle ze musisz wywalic orginalny silikon spod blachy i lepiej ja docisnac  na mem bo nie pojdzie ponad 660) a 13,3k w 3dm01 na 9x200xp to chyba dobrze....

te 13.3k to troche jednak malo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydawalo mi sie ze niezle, bo niektorzy na xp2000 i ti4200 maja po 12,5k....ale skoro mowisz ze to malo to pewnie cos w tym jest...

hmmm na kreconych wyciagaja po 14k-15k max - i nie mowie tu o xp2000+ tylko >2GHz
Nie no, to 15k to raczej przesada. Ja na sprzecie z podpisu wyciagam w okolicach 14k (troche powyzej). Max mialem 14300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydawalo mi sie ze niezle, bo niektorzy na xp2000 i ti4200 maja po 12,5k....ale skoro mowisz ze to malo to pewnie cos w tym jest...

hmmm na kreconych wyciagaja po 14k-15k max - i nie mowie tu o xp2000+ tylko >2GHz
Nie no, to 15k to raczej przesada. Ja na sprzecie z podpisu wyciagam w okolicach 14k (troche powyzej). Max mialem 14300.
bo masz kiepska krecona karte!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słówko na temat Leadteka A250TD - ja jadę na drugim egzemplarzu, bo pierwszy się spalił, z objawami podobnymi do padających Gainwardów, jeśli jeszcze je pamiętacie. Na szczęście wymienili na gwarancji. To taka drobna przestroga...

Ale i tak jestem z niego zadowolony. Morrowind hula bardzo przyjemnie z wszystkim na max w 1024x768.

Aha, wentyle rzeczywiście zasysają tony kurzu :). Dobrze, że dali filtry.

Jak chodzi o wyniki w 3DM2001, na nominalnym ustawieniu karty (275/552) i delikatnie podkręconym procku (do bodajże 1850) było coś koło 13000. Poprzedni egzemplarz chodził do 330/700 (ale padł, hehe), obecnego nie kręcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...