Kamerzysta Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Witam! Mam problem z moim laptopem HP (model w nazwie tematu). Mam zainstalowany windows 7 ultimate 64x, pobierałem sterowniki e strony producenta pod viste 64x. Mój problem polega na tym, że gdy wsadzam pendrive, słychać głos podłączonego sprzętu pod USB ale nie wyświetla się żaden komunikat. Następnie, żadna wsadzona do napędu płyta CD/DVD nie zostaje odczytana (coś tam dioda miga ale przestaje i nic się nie dzieje). Nie, nie mam recovery partycji, a recovery płyty mi nie pomogą bo napęd nie czyta żadnej płyty. Niestety gwarancja mi minęła. Co poradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Noteo Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) z tego co piszesz wynika,ze padł Ci napęd. Musisz go po prostu wymienic. Tutaj nie ma żadnej innej rady oraz możliwosci. A co się dzieje kiedy podłaczasz inny sprzęt na usb?? Tez go nie wykrywa? Edytowane 30 Marca 2010 przez Noteo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamerzysta Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Pendrive mam popsuty, np. myszka podłączona pod USB działa. Wymiana napędu będzie pewnie droga. Ile kosztuje tani zewnętrzny napęd dvd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Najtaniej będzie chyba kupić zwyklą nagrywarkę USB + konwerter SATA/IDE-USB. Łączny koszt to jakieś 120-140PLN. Dodatkowa korzyść jest taka, że będziesz w stanie podłączyć bezproblemowo każdy dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...