lspm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Hmm.. ciekawe czy w tym forum się ktoś znajdzie kto programuje w Delphi.. :/ W każdym razie w grupach dysk. nie znalazłem odpowiedzi.. Wie ktoś może jak zrobić, by komponent Mediaplayer obsługiwał klawiaturę multimedialną? Chcę sobie zrobić prosty, niezajmujący wiele miejsca odtwarzacz i wszystko właściwie już mam tylko nie wiem jak zrobić obsługę tych przycisków na klawiaturze... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Pisze w delphi ale nie mam pojecia jak to zrobić. Może jak bym miał klawiaturę multimedialną to bym nad tym pomyślał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Hmm.. ciekawe czy w tym forum się ktoś znajdzie kto programuje w Delphi.. :/ W każdym razie w grupach dysk. nie znalazłem odpowiedzi.. Wie ktoś może jak zrobić, by komponent Mediaplayer obsługiwał klawiaturę multimedialną? Chcę sobie zrobić prosty, niezajmujący wiele miejsca odtwarzacz i wszystko właściwie już mam tylko nie wiem jak zrobić obsługę tych przycisków na klawiaturze... :/ Już znalazłeś bo ja też trochę koduje :D a jeśli chodzi o tą klawiaturkę to może kody ascii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Tak jak mówi Kepons, klawisze na multimedialnej też maja kody ascii [*]. Ale niestety zależy to od danej klawiatury no i 1 godzik moze miec chyba 2 kody ascii, czyli np Play, bedzie mialo 159 i 160 równocześnie. [*] Można by ostatecznie konfiguratora zrobić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...