BassMan-SND Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Miale zwis w windowzie xp i po restarcie kompa wlacza sie scan disk i cos tam sobie reperuje, urchamia sie sam windows i wszytko jest ok. Wlaczam sobei DCi chce zaczac sciagac dalej pliki a tu w kolejce patrze nic nie ma. Ide do katalogu program files/dc++ i rzeczywiscie nie ma ale patrze na patycji systemowej powstal katalog found.000 a w nim plik file0000.chk o rozmiarze takim jak mniej wiecej jest plik kolejki do dc++ (wiem bo z 10 minut przed zwisem zagladalem do tego katalogu). W zwiazku z tym mam pytanie jak przywrocic ten plik, sa jakies programy czy co bo nigdy nie mialem takiej sytuacji, czy on jest jeszcze do odzyskania? pomozcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 sproboj zmienic rozszezenie i nazwe na takie jakie ma DC++ - ale osobiscie watpie w ta teorie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Te pliki mozesz bez problemu juz usunac. Sa to oczywiscie fragmenty zapisywanych plikow, ktore zebral ScanDisk, lecz juz sa do niczego - jak wiem z doswiadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 w norton utilities jest w "disc doctor" taka opcja jak 'undo' i o ile dobrze pamiętam to właśnie przywraca one te pliki .chk na takie jakie byly przed sprawdzeniem dysku. Lecz gdy urcuomisz jeszcze raz scandisk to tej operacji to program znow wykryje błedy i naprawi. Wtedy możesz obciąc końcówke pliku, programem który ci moge wysłać mailem :) Ale poczekaj co powiedza inni bo nie wiem czy mam racje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 w plikach *.chk sa zapisane zagubione klastry (powiedzmy ze to sa pliki ktore byly otowrzone i nie zostaly zapisane w trakcie resetu) ktore znalazl scandisk. sama zmiana rozszerzenie raczej nie pomoze (male szanse na powodzenie). ale jesli sie troche pobawisz to mozesz je odzyskac, jakims edytorem dyskowym. zobacz jak wyglada poprawny plik kolejki z dc, i postaraj sie te chk do takiej postaci przywrocic (tutaj w rachube wchodzi tylko naglowek, bo koncowki na bank nie okreslisz jaka miala byc). ogolnie zycze powodzenia - bo szanse sa marne. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...