ZatoRek Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Witam.! Posiadam takową kartę Creative SB X-Fi Surround 5.1, ogólnie jest wszystko pięknie i w ogóle, na lajcie ustawiam sobie całość jak chcę. Ale posiadam jeden głupi błąd, otóż mam problem z głośnością. Wchodzę w panel Entertainment Mode -> Speakers -> Advanced i tu jest mój problem. Wybraną mam opcję 4/4.1 Speakers i ustawiam sobie głośność na max. na każdy kanał, ale po kazdym ponownym uruchomieniu lapka wycina mi dźwięk na przednich głośnikach prawie do zera i muszę ciągle to przestawiać. Ocb.? Ktoś pomoże jak to ustawić na stałe.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Spróbuj przestawić głośności a następnie za pomocą jakiejś tam strzałki cofnąć się do głównego menu, znaczy o jeden poziom z powrotem po prostu a następnie zamknąć panel. Przynajmniej ja zauważyłem taką prawidłowość niezapisywania się ustawień w panelu Creative (też przy tej karcie właśnie, bo jakiś czas temu miałem przyjemność ją testować). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZatoRek Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Spróbuj przestawić głośności a następnie za pomocą jakiejś tam strzałki cofnąć się do głównego menu, znaczy o jeden poziom z powrotem po prostu a następnie zamknąć panel. Przynajmniej ja zauważyłem taką prawidłowość niezapisywania się ustawień w panelu Creative (też przy tej karcie właśnie, bo jakiś czas temu miałem przyjemność ją testować). OK. Zrobiłem tak jak jutro odpalę lapka to sprawdzę czy zapisało. Fenks za pomoc. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZatoRek Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 I jednak nic nie pomogło. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 Zainstaluj kX'y i powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZatoRek Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) A co to jest.? :rolleyes: OK już pobrałem i zaczynam testować. :) Jednak problem ta wersja co mam nie znajduje mojej dzwiękówki. Orientuje się ktoś jaką zainstalować wersję.? Edytowane 24 Marca 2010 przez ZatoRek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Ściągnąłeś odpowiednią wersję? Jeżeli masz system 32-bitowy, to musisz ściągnąć wersję x86. Jeżeli 64-bit, to x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZatoRek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Ściągnąłeś odpowiednią wersję? Jeżeli masz system 32-bitowy, to musisz ściągnąć wersję x86. Jeżeli 64-bit, to x64. Podczas instalacji(tej co odpala się wraz ze spisem w przeglądarce) pokazuje mi się: "Instalator kX nie wykrył żadnych kompatybilnych urządzeń." OCB.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Miałem to wcześniej napisać, ale nie byłem pewny, bo nigdy nie instalowałem tych sterowników: najprawdopodobniej ta karta nie będzie kompatybilna z tymi sterownikami, bo to nie jest "prawdziwe X-fi" jak to niektórzy nazywają. Też chipset jest jakiś EMUcośtam, ale inny niż w wersjach od Gamera i wyższe. Przykładowo nie ma obsługi ASIO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 jakie kx'y gościu....tego nie uzywa się od lat bo nie ma sensu pozatym: A. Currently, kX-compatible soundcards include all EMU10k1 and EMU10k2-based PC soundcards manufactured by Creative Technology Ltd. and/or E-mu Systems Inc., including: The E-mu Audio Production Studio (APS) card The motherboard models of 10k1 cards (M002, M003 and others) PCI256 (CT4890, CT4891 and CT4893) and PCI512 (CT4820 and SB0150) including OEM model (CT4790) The original Live! (CT4620) and Live! Value cards (CT4670) The Live! X-Gamer, Live! MP3+, Live! Player 1024, Live! Platinum cards (CT4760) and value cards (CT4780) The Live! X-Gamer 5.1, Live! MP3+ 5.1, Live! Player 5.1, Live! Platinum 5.1, Live! Digital Entertainment 5.1 cards (SB0060, SB0100, SB0102, SB0220, SB0222, SB0103 and SB0105) and Value 5.1 (SB0101) The generic and custom OEM Live cards (CT4830, CT4831, CT4832, CT4850, CT4870, CT4871 and CT4872) The Audigy series, including the Audigy MP3+, X-Gamer, Platinum and OEM cards (CT0070, CT0072, SB0090 and SB0092). The Audigy 2 series, including Gamer, Platinum, Platinum eX and OEM cards (SB0242, SB0244, SB0320, SB0240, SB0240P, SB0280). The Audigy 2 ZS series, including Audigy 2 ZS Gamer, Platinum and OEM cards (SB0350). The Audigy 2 ZS Platinum Pro is not fully supported yet. There are issues with the line in ADC. 24/96 support for the Audigy 2 and Audigy 2 ZS cards is under development. Audigy 2 Value (SB0400), Audigy 2 ZS Notebook (SB0350) and Audigy 4 Pro (SB0380) cards are partially supported. The Dell OEM SB Live! (SB020x) is not yet supported since it uses a custom version of the EMU10k1, whose details are unknown. Experimental support may be provided when more information about it becomes available. Soundblaster Live! 5.1 cards (SB022x) are supported. Soundblaster Live! 24 Bit and Audigy LS are incompatible with kX, since they do not use the 10kX chips. Audigy2 ZS Notebook is supported, although some limitations apply. E-mu E-DSP based PCI devices are supported (0404, 1212, 1820, ...). Extigy is NOT supported and will not be supported. X-Fi is NOT supported and will not be supported. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Tak, to też właśnie zwróciło moją uwagę :) ale tak jak mówiłem: nie instalowałem nigdy (myślałem, że może opis stary, czy coś i wyjdę na jakiegoś ignoranta :D ) Może ktoś jeszcze zaproponuje Ci inne sterowniki, ale najpierw sprawdź kompatybilność, ponieważ jak rok temu szukałem sterów (bo faktycznie były problemy z wtedy dostępnymi oficjalnymi) to okazało się, że żadne z alternatywnych, nie są kompatybilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZatoRek Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Czyli wychodzi na to, że wywalić stare stery i wgrać jakieś nowe.? Tyle, że sprawa jest taka iż kumpel ma taką samą dźwiękówkę i jest to samo. Luknę po prostu jakieś inne stery, może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioras Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Spróbuj ustawić głośność też za pomocą tego pokrętła fizycznego ;) albo z pilota i też może normalnie w systemie. No ja na poprzednich sterownikach od Creative'a nie miałem takiego problemu, czasem się coś nie zapamiętało (ustawienia mikrofonu czy te dodatki od x-fi) ale powrócenie do głównego menu i dopiero zamknięcie panelu pomagało. W każdym razie nie był to problem: nie zapamiętuje nigdy ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...