p3dzi0r Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Witam Chcę utworzyć połączenie wifi pomiędzy 2 komputerami które leżą dokładnie w pionie , odległosć 30m po czystym powietrzu (żadnych ścian). Chcę kupić takie antenki zewnętrzne : ANTENA WIFI 12dBI 41CM RP-SMA + PODST MAGNES (954879799) - Aukcje internetowe Allegro I teraz moje pytanie, skoro kąt promieniowania anten w pionie to 12 stopni , więc na pewno się widzieć nie będą - czy można takie antenki po prostu położyć poziomo i powinny się widzieć ?. Proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Tak, poloz je poziomo i bedzie cacy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Odradzam zakup tych anten. Na fabrycznych osiągniesz to samo co na tych pseudo patykach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 a jakie najtańsze antenki ktoś by polecił, anteny będą się widzieć bez przeszkód, odległość ok 30m. Najlepiej na kabelku 3metry lub sama antenka to przedłużacz dokupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Jak będą sie widzieć to wystarczą te standardowe co dostałeś do karty sieciowej. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...