Skocz do zawartości
demonid

monitor w granicach 250 funtow

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem pare tematow i musze stwierdzic ze kompletnie nie mam pojecia o czym jest mowa.Nie znam sie na monitorach wogole, potrzebuje monitor 22-24 cale tylko i wylacznie do gier a wszytko plynnie i kolorowo. Nie wiem czy to wazne bedzie pod PII 956BE, HD5870, Asus M4A785TD 4GB pamieci i nie wiem czy nie bede potrzebowal wiekszego zasilania niz 600W. Wybaczcie niewiedze ale jestem kompletnie zielony w tym temacie ;)

najlepiej ze sklepow

www.overclockers.co.uk

www.scan.co.uk

www.misco.co.uk

chyba ze znacie inny taki sklep wysylkowy

co mozecie powiedziec np o LG E2250V 23" Widescreen LED, Iiyama ProLite B2409HDS 24 , Acer S243HL 24" Widescreen LED Monitor szczegolnie ten ostatni bardzo mi sie spodobal akurat w granicach 250Ł.

Co sadzicie o LED w monitorach bylem ostatnio u kumpla kupil sobie telewizor 46'' LED full hd i naprawde filmy wygladaja cudownie. Jak to sie bedzie sprawdzac w grach.

Edytowane przez demonid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor tylko do grania ? - Ja bym celował w model 120 Hz typu: Acer GD245HQ (może ten monitor nie jest najlepszy bo ma spory LAG ja na monitor do grania ... ale może jakiś inny 120 Hz z minimalnym LAG'iem ... Samsung 2233RZ wypada nieco lepiej ... a jeśli nie jakiś model 120 Hz to może DELL 2209WA na matrycy IPS).

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym si rozni matryca ips od tn? jak to rozpoznac

porownuje sobie teraz Acer S243HL 24" i DELL 2209WA i acer bije go bardzo w kontascie, czasie oczekiwania itd. dlaczego wiec dell jest lepszy?

Edytowane przez demonid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym si rozni matryca ips od tn? jak to rozpoznac

Na TN bardzo zmieniają się barwy wzgl. kąta - popatrz od dołu i od góry a zobaczysz rozjaśnianie/pociemnianie obrazu ... przy patrzeniu na wprost z tego powodu, barwy na górze są nieco inne niż na dole. Dodatkowo TN to matryca 6 bit/kanał (razem 18 bit = 2^18 kolorów), a matryca IPS to zwykle 8 bit/kanał (razem 24 bit - 2^24 kolorów)

porownuje sobie teraz Acer S243HL 24" i DELL 2209WA i acer bije go bardzo w kontascie, czasie oczekiwania itd. dlaczego wiec dell jest lepszy?

Product Face-Offs Monitors - DigitalVersus

- ACER ma 800:1 a DELL ~600:1 ... czy to takie znowu "bicie" ?

czas oczekiwania (LAG) :

- jak widać DELL wypada podobnie

A teraz czas reakcji:

- jak widać jest podobnie.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kyle krotka pilka masz 250Ł, chcesz kupic nowy monitor bo grasz duzo na 1920x1080 w wowa i i czasem w nowe strzelanki filmy ogladasz bardzo zadko. Co bierzesz? 1 typ. bede polegal na twoim doswiadczeniu bo juz mnie glowa boli im wiecej czytam tym wiecej watpliwosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor tylko do grania ? - Ja bym celował w model 120 Hz typu: Acer GD245HQ (może ten monitor nie jest najlepszy bo ma spory LAG ja na monitor do grania ... ale może jakiś inny 120 Hz z minimalnym LAG'iem ... Samsung 2233RZ wypada nieco lepiej ... a jeśli nie jakiś model 120 Hz to może DELL 2209WA na matrycy IPS).

Samsung 2233RZ jest niezły mam go, po przesiadce z CRTka nie czuję żadnego inputlaga :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze na stronie mam do kupienia :

**B Grade** Samsung SM2233RZ 22" 120Hz 3D Widescreen LCD Monitor

Samsung SM2233RZ 22" 120Hz 3D Widescreen LCD Monitor

ten bez grade'a jest o 20 Ł drozszy ale parametry ma te same i jeszcze nizsza rozdzierczosc mi chodzi po glowie raczej wolalbym cos na 1920x1080 ale nie wiem czy to bedzie robic wielka roznice.

Co do 3D to bedzie caly czas czy mozna to wylaczac? Bo nei wiem czy mi to nie bedzie przeszkadzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze na stronie mam do kupienia :

**B Grade** Samsung SM2233RZ 22" 120Hz 3D Widescreen LCD Monitor

Samsung SM2233RZ 22" 120Hz 3D Widescreen LCD Monitor

ten bez grade'a jest o 20 Ł drozszy ale parametry ma te same i jeszcze nizsza rozdzierczosc mi chodzi po glowie raczej wolalbym cos na 1920x1080 ale nie wiem czy to bedzie robic wielka roznice.

Co do 3D to bedzie caly czas czy mozna to wylaczac? Bo nei wiem czy mi to nie bedzie przeszkadzac.

Do tego 3D trzeba mieć specjalne okulary i wtedy wgrywasz jakies oprogramowanie i masz 3D lecz niestety nie testowalem tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi