Skocz do zawartości
Kafarx

Jaki dysk 1 TB

Rekomendowane odpowiedzi

To kup caviara black WD1001FALS , ale nie jestem przekonany czy warto dopłacać , sam mam w domu 3 samsungi , z czego 2 są względnie nowe: F3 500G(system i dane) i F3EG 1T (zewnętrzna obudowa) i nie mam powodów do narzekań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Seagate częściej są problemy.

Faktycznie poczytałem w temacie o seagate i teraz troche po[gluteus maximus]dły ( byłem niedoinformowany a ja nie miałem problemów).

Warto dopłacić różnice między tym samsungiem i caviarem? Jak jest z awaryjnością samasungów?

Edytowane przez Kafarx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od kilkunastu lat siedzę na WD - 3 dyski [2, 7, 12 letni], wszystkie Caviary, wszystkie nadal sprawne, tak więc polecam i generalnie innego bym nie kupił. ;] Sam teraz zastanawiam się nad dyskiem do nowego kompa i chyba postawię na tego Caviara 1TB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym ze to nijaki argument :P Zaraz przyjdzie ktos kto ma dwie barracudy .11 i tez sa super. Tak wiec patrzcie na testy. Wlasciwie zawsze prowadzi samsung wczesniej z F2 teraz F3. Nikt nie publikuje danych odnosnie tego ile pada, ile zwrotow etc a szkoda. Wiec trzeba szukac info tak PI razy oko.

ps. sam mam w pc 7letniego samsunga i to niebyly dobre lata tej firmy, kazdy sie dziwi ze dziala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testy w takim razie to też żaden argument, bo mogły im się akurat trafić dobre modele, albo coś innego. ;] W kwestii Barracud - mój kolega już czwartego dostał z wymiany gwarancyjnej w ciągu 3 lat, więc ja im nie ufam, no ale wiesz - posiłkuję się tylko tym, co widziałem na własne oczy, innymi argumentami niestety nie szafuję. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi