Kafarx Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Hejka, jaki kupić dysk 1 TB na system i jako magazyn? Rozgladałem się nad seagate a wd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 HD103SJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 HD103SJ Mowa o samsungu? nie wiem ale nie jestem przekonany. Jak z nimi jest nie padają?. Jak z głośnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 To kup caviara black WD1001FALS , ale nie jestem przekonany czy warto dopłacać , sam mam w domu 3 samsungi , z czego 2 są względnie nowe: F3 500G(system i dane) i F3EG 1T (zewnętrzna obudowa) i nie mam powodów do narzekań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 A seagate 7200.12 1TB 32MB ST31000528AS. Można te dyski jakoś porównać? Najbardziej przychylny jestem i tak seagate bo mam takiego i niby jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Z Seagate częściej są problemy. Edytowane 27 Marca 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Z Seagate częściej są problemy. Faktycznie poczytałem w temacie o seagate i teraz troche po[gluteus maximus]dły ( byłem niedoinformowany a ja nie miałem problemów). Warto dopłacić różnice między tym samsungiem i caviarem? Jak jest z awaryjnością samasungów? Edytowane 27 Marca 2010 przez Kafarx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunderer Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Ja od kilkunastu lat siedzę na WD - 3 dyski [2, 7, 12 letni], wszystkie Caviary, wszystkie nadal sprawne, tak więc polecam i generalnie innego bym nie kupił. ;] Sam teraz zastanawiam się nad dyskiem do nowego kompa i chyba postawię na tego Caviara 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Problem w tym ze to nijaki argument :P Zaraz przyjdzie ktos kto ma dwie barracudy .11 i tez sa super. Tak wiec patrzcie na testy. Wlasciwie zawsze prowadzi samsung wczesniej z F2 teraz F3. Nikt nie publikuje danych odnosnie tego ile pada, ile zwrotow etc a szkoda. Wiec trzeba szukac info tak PI razy oko. ps. sam mam w pc 7letniego samsunga i to niebyly dobre lata tej firmy, kazdy sie dziwi ze dziala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunderer Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Testy w takim razie to też żaden argument, bo mogły im się akurat trafić dobre modele, albo coś innego. ;] W kwestii Barracud - mój kolega już czwartego dostał z wymiany gwarancyjnej w ciągu 3 lat, więc ja im nie ufam, no ale wiesz - posiłkuję się tylko tym, co widziałem na własne oczy, innymi argumentami niestety nie szafuję. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) Proste i sprawdzone rozwiązanie będzie najlepsze: Samsung F3 Edytowane 30 Marca 2010 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Zakupiłem samsunga. W normalnej kieszeni jest deczko głośny ale już na gąbce istna cisza. Ogólnie szybszy od barracudy przynajmniej na pierwszy rzut oka. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...